JOM KLIK

Monday, July 9

Post Pregnancy Weight Issue

Assalamualaikum & goooooddddddd morning my sweet darlings

Tittle entry harus omputih gitew,tp isi kandungan nyer adalah melayu tok tok.haku tak gheti cakap omputih ler.

Arini nak membebel pasal lemak tak tepu dekat badan nih.hai la lemak,,,,,,,
Dah 7 bln kot,susah bebenor nak dapatkan 50kg balik.stuck @ 55.5kg.paling2 kejam bile timbang tetibe naik ke 56kg,kot la nak baik sikit turun 55kg tp xpenah la lagi ke 52kg ke hape ke.

Sape suruh naik sampai 16.5kg kan mase sebelum beranak.skang nih macam mane nak turun??????tadi ade sorang bos kat sini cakap......woit gemok ko skang .oiiiiii sentap mak okeh.tapi memang pun ler even dah muat jeans lame tp tetap bile berjalan tuh bergesel2 jer paha mantap nih.malu okeh!

Pakai skirt kene kene tarik sampai tutup perut so dat tak payah susah2 nak pakai gedel ke hape ke.kalu tak pakai gedel nanti perut bergegar macam jelly.kalu pakai kang tak selesa.bile pakai gedel haku susah nak bernapas.macam2 hal.

Lagi 2 minggu nak puase nih kan,harap2 dapat la hilang lagi 5 kg nih.aku nak pakai kebaye lame aku,baju kurung moden aku,pakai baju size m sbb skang ni paling ngam adalah baju size L,penah sekali tuh L tak muat,jadik aku sedar diri yg paling ngan adelah XL.terus letak balik baju dalam fitting room tande protes kuikuikuikui.

okeh bye.tak tau nak letak ending ape.tata titi titu.

**tuan tanah ade lah sikit sycho arini sbb pagi tadi haku nak muntak dgr hotfm ade mamat nih dok baby baby pastu nanges2.uwekkkkkkkk



4 comments:

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Eh...actually bos lama kita hari tu pun ada dtg office cakap kita gemok. Memagn lah gemok sebab dia dah lama tak jumpa. hahahah *ayat sedapkan hati*

Nazirah Azeman said...

bos2 ni kan mmg tau suke suki jer ckp staff gemok la itu la ini la.bile kite cakap die kang nnt mau nyer die bebel mcm2 hehehehehehehehe

Sherwieyna Muzzawer said...

HAHAHAHA. Nazirah ni kelakar tau. Ok apa cara awak cakap omputih tu memang ada klassss gitu..hehehe

Nazirah Azeman said...

Heheheheheh tittle entry kene poyo kose kuda