JOM KLIK

Monday, July 2

Emergency Leave

Last Friday aku EL.ari Khamis petang umah aku paip bocor.habis bilik aku macam air dari shower kuar ikut siling pastu melimpah2 mengalir dekat wire kipas.gile takot okeh.tapi yang tak boleh blah Kecik ler.......die nyer panik suh aku gtau mak ayah aku tapi nyer die duk block pintu.dah la nak tolak die tuh berat.grrrrrrr.memang sakit hati okeh.

ayah aku terus call plumber.datang ler Shan kedek2 tengok bilik aku.wah die siap cakap-kak,kalu semalaman macam nih,siling boleh runtuh.nak je aku cakap-ko nyer keje la dulu kan.pastu belum sempat aku cakap pape lagi,die cakap-kak,saya pun rase bersalah sebab dulu saya yang buat kan.bagus!mengaku pun ngko.kasik diskaun bebanyak sikit pasni.habis baju2 kitorang basah,segala ape yang ade dalam bilik tuh basah lenjun.almaklumlah bilik macam kene mandi jugak.memalam buta aku dok kemas bilik sorang2 sebab Kecik dalam kul 12midnite tuh dah g LCCT.orang nak panjat gunung kate nyer.supermok mummy mode is on!tido la aku ngan Rania dekat hall malam tuh.malam tuh jugak ler Rania kemain lagi nafas die berbunyik kuat.adoi la.......kesian betul anak aku.

maka nyer aku terpakse la amik EL jumaat tuh.first EL for 2012.nak buat camno.amik EL kemas kan bilik,bawak Rania pg PMC balik.sib baik Dr Idris cakap tak de ape2.Dr suh continue jer ubat kahak tuh.aku notice yg Rania nih kalu batuk jer mesti time malam.sebijik sebijot apak nyer.

gedebak gedebuk dekat Maghrib la baru siap kemas bilik tuh.itu pun mak tolong,kalu aku buat sorang mau nyer sampai ahad.aku sumbat cot Rania dalam bilik.tak sabar nak tunggu next year nak pindah umah sendiri.fuhhhhhhh.........

Aku tolak jer almari nih,terus renggang pintu almari.kompom Kecik bising

No more sharing ok Rania,tido dlm cot tuh diam2.agak2 mummy tak dengar kamu nanges, kuat kan lagi volume tuh.

Ini lah cite EL aku utk 2012.

2 comments:

♥ Wina ♥ said...

susah kan kalau siling bocor macam tuh? dengan banjir rumah uhuhuhuuu

wina dh few times EL tahun nie..x dapat nak hold on to the record ;-)

Nazirah Azeman said...

btl la wina....susah sgt.huhuhuhuhu