JOM KLIK

Thursday, July 5

Alkisahnyer seorang penipu

Ade la sorang nih yg aku dah kenal almost 3 years kot.tp nyer ya hampun kuat betul menipu.menipu tu dah sah2 terkantoi pastu.kalu bab cerita memang die hebat.tp last2 kantoi jugak.aishhhh kesian betul.aku diam kan aje,tp lately nih aku dah malas nak cakap2 dengan die sebab nyer saje jer malas nak dengar penipuan die.ade ke patut die tipu nye aku nih.memule aku percaye cakap die,pastu bile dah 2-3 ari eh terkantoi pulak.so,lepas dari beberapa insiden sengal nih....aku memang tak percaya langsung.tiap kali dapat message dari die jer ckp bla bla bla itu ini ape tuh sume,aku reply "ok" tp jgn harap aku nak percaya lagi.

Kadang2 aku terpikir kenapa la orang nih suke menipu.aku jenis yg ckp direct kot.cth nyer la kan,kedirectan aku nih.kalu pepagi aku lambat masuk office sebab train rosak ke jalan jem ker,memang aku cakap betul dengan bos aku-kak,saya lambat sebab jalan jem.tak de nyer la aku nak message gtau yang accident sane la sini la,lori terbalik masuk longkang la,anak kucing sesat dalam bilik la,padahal tak de pun kan.dpt tau terkantoi sebab nyer 2-3 hari pastu eh tetibe lain plak cite nye.macam harem kan.Kat kolumpo nih dik,mane ceruk tak jem,dah ko kuar lambat tuh makan la nak hadap jem.sape suruh kan.haku yg duk nun jauh di sg buloh tuh blh jer bangun pepagi nak kejarkan komuter ini kan pulak kamokkkkk.

Lagi satu aku nih kan kekonon bajet pekerja yang tak cemerlang & terbilang kan,so bab punctuality nih memang aku berat sikit la.aku tak kisah aku tunggu orang tapi jangan orang tunggu aku.aku tak suke cenggitu.biar la aku kelam kabut tunggu orang yang tak kunjung tiba tapi at least tell me the truth la yang nape engko tak kunjung tiba instead of gtau aku.........aaaaaa ai dah naik train dah nak sampai,padahal waktu tuh baru nak naik kete pg station.kantoi lagi kannnnnnnn??????malu ok.nak menipu pastu kantoi.

Sempena hari baik bulan baik nih,jangan la kite saling menipu dan berpura2.menipu nih sebenarnyer buat rugi diri sendiri.memule tipu sikit2 pastu nanti lelame tipu banyak2.

Jadilah kite seorang yang jujur tp bukan pentipu penipu.

 


3 comments:

♥ Elin ♥ said...

hahhaha mcm2 ragam ek:)

anie said...

hi salam perkenalan..

emm..bila bc citer nie..teringat member seopis..ada jugak perangai camni..tapi dia bukan menipu..tp byk sgt alasannye..sampai xboleh pakai alasannye..kita dgr n tima je...
attitude org susah nk cakap..

Nazirah Azeman said...

elin:macam2 ragam.sabor je la

anie:yup attitude org susah nak ckp.bile dh sll bebenor jadi pentipu....tak kose nak layan dah.heheheheheheh