JOM KLIK

Tuesday, July 31

Aqasha - Butterfly (Dejavu Di Kinabalu)

Ketika waktu mendatangkan cinta
Aku putuskan memilih dirimu
Setitik rasa itu menetes
Dan semakin parah

Bisa ku rasa getar jantungmu
Mencintaiku apa lagi aku
Jadikanlah diriku
Pilihan terakhir hatimu

Butterfly terbanglah tinggi
Setinggi anganku untuk meraihmu
Memeluk batinmu yang sempat kacau
Karna merindu

Butterfly fly away so high
As high as hopes I pray
To come and reach for you
Rescuing your soul
that previous messed up touching me and you

Jalan ini jauh
Namun kita tempuh
Bagai bumi ini
Hanya milik berdua

Biar ku berlebihan
Mendekatimu
Namun ku tunggu





Monday, July 30

Komandor Rania

She turn 8 months in few days.

Ewah cakap omputih pulokkkk.kate oh my english kan? asah skil sikit.kang lelebih kang grammer ai ke laut uollsss.

Rania nih bak kate daddy die,tak sesaat pun diam.memang betul pun.tak diam langsung.kang tak memasal tetibe jer die amik spek la,tarik rambut la,main remote la,gigit baju la.

Macam kat umah Tokcik baru2 nih,tetibe die sembam muke kat lantai umah Tokcik.aduhhhhhh memule tak nangis,bile daddy die tegur terus nangis.aishhhh



Ni tengah menengok ape entah.....cicak kot.beria2 dongak.




Ni udah rupe komandor,merangkak sane sini.


Sesi mengigit ape jer yang ade depan mata.nak tumbuh gigi kot nih.
 
Semalam Rania nih tak tau la pasal pe die boleh sondol muke dekat kepala katil.sib baik dah hadang dengan bantal kepala katil tuh.kalu tak bertelor la kepale tu dik.dahi dengan pipi dah penuh jerawat kesan gigit nyamuk.
Ade lagi last week kot,mase ari Khamis kot mak cakap Rania buat sarkas.ayah tido kat hall depan,mak tengah solat dalam bilik.pastu tetibe dengar bunyik cikmek nih nanges bagai nak pecah rumah.last2 mase rakaat ketiga mak benti solat,rupe2nyer Rania dah separuh dari badan terkeluar dari boyan.tapi tangan berpaut dekat hujung boyan.bile mak amik die diam,pastu terus tak nak dekat ayah.merajuk la konon.cettttttt.

Kalu duk dalam kete tuh,sejam lebih tu nak la duduk dalam car seat,bile dah masuk lebih2 jam,die buat la nanges macam kene cubit.pastu bile angkat terus diam.pastu mule la duk panjat2 perut mummy die.10 kg baby atas perut.......bertahan nazirah!

tadi col mak,Rania baru tido.baru okeh,dari pagi kul bape ntah bangun.......baru tadi tido.kesian atok ngan wan dik dok melayan kamu.nak anto nursery mak ayah plak tak bagi cucu die org lain jage.bak kate pakcik mat isa-she's in good hand.alhamdulillah.tak susah nak handle Rania nih.asalkan susu ade,menan die ade,bukak tv ke,ipad ke die khayal la tengok.tapi jangan pampers basah ke hape ke.........1 taman boleh dengar sore die.very pembersih gitew.

tak sabar nak balik umah........nak main dengan Rania.makan dah banyak skrg nih,minum susu pun banyak.kate orang baby nih kalu dah start makan,susu pun kurang.tp Rania tak pun.aishhhh tak pe dik,makan la selagi tak obesiti.

9 Ramadhan

Back to office,back to work,back into reality.

Kite cite pasal makan semalam la ye 


Ikan bawal 3 rasa


Tom Yam campur

Kecik cakap sedap gilerrrrrrr.hahahahahah berani la pulak kang cakap tak sedap.kuikuikuikuikui.kang binik sentap die yg pening kepale.

Ni untuk budak tak pose kat umah tuh,die pun ade juadah istimewa jugak.


Bubur Rania


Siap blend........stok sampai Rabu nih

Received bad news.Motor company hilang. Ye ye ye ye khabar sedih untuk kami di HR & Admin. Tidakkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!

Aishhhhhh

Monday

Heylo monday.

Pls be good to me k.

Xoxo

posted from Bloggeroid

Friday, July 27

7 Ramadhan

Alhamdulillah arini dah 7 Ramadhan.penuh lagi puasa.dah dua hari dah berbuka tak makan nasi.tp makan time sahur jer.sebab nyer pikir nak pegi keje,nak ke sane ke mari,ewah bunyik macam busy bebenor.

So far,kitorang baru 3 kali jer g PARAM.pegi beli kuih & murtabak.yang lelain tuh setakat jeling2 jer.kalu layan kan perut nih memang nak sume.aishhhhh

Jom layan gambar la,gambar makanan.

 Ni lauk dah tak ingat dah bape hari puase nyer.....






Makaroni goreng nih main goreng belasah jer.makan sorang jer.Mak, ayah ngan Kecik makan nasi.

Semalam buat mee goreng,tak sempat nak amik gambar,kari sardin mak sedap nyum nyum nyum,sayur campur semalam lagi la sedap siap udang buang sume kulit.eh mee goreng ai masak semalam pun sedap uollssss.hehehehehehhe.

Arini half day,nak ke Penang........berbuke mane pun tak tau.kalu sempat berbuka dekat umah Tok Cik la tp kalu tak sempat berbuke dekat R & R.dekat R & R ade ke roti john.arini tekak rase nak makan roti john dengan milo ais.

 

 pic:google


pic:google

tp kalu ke Penang kene la pekena nasi kandar kan kan kan???????

hmmmmm nak cari nasi kandar la jugak

aish perut DBKL memang macam nih

Lagi 23 hari nak raya.yabedabedu.


Thursday, July 26

Wednesday, July 25

Gurindam jiwa yang tak jiwa sangat-Lawyer oh lawyer

Ku ke EPF td nak keluar kan uwang yg ciput utk di bayar sebagai deposit
Ku berjalan sangat perlahan untuk mengelakkkan kehausan ketika balik nanti
Oh lupe pulak ku keluar ketika waktu ofis,tp dah mintak permisi
Sampai di EPF giliran ku adalah 2023
Duduk seminit sampai la giliran ku
Pegawai bernama Puziana mengecheck dokumen ku
Satu persatu lepas
Sayang nya apabila sampai ke S & P sangkut


Baru ku terlihat yang lot rumah & mukim lawyer salah taip lepas tu diubah tetapi lawyer tidak sign
Habis application ku di reject
Ku hangen dengan lawyer
Mungkin lawyer ni dapat degree palsu barangkali
Ini kali ke2 ku kene
Kali pertama mase nak buat Pesuruhjaya Sumpah,alamat ku di Bangi,sebenarnyer alamat ku lain
Ku telefon lawyer,lawyer sangat pandai cakap boleh "liquid jer puan"
Tp ku lagi pandai,ku refer kawan ku,kate nyer dokumen itu tak boleh di delete
Ku minta lawyer email yang baru,berhari2 selepas itu baru dapat,itu pun setelah 3 kali ku call
Dah la kerek..........oh lawyer kate nyer kan.pandai undang-undang,aku nih kuli cabuk jer


Tapi hari nih ku sudah hangen satu badan
Ku tak kira,lawyer ke tak lawyer
Ku bayar mahal untuk ini
Mungkin tak semahal orang lain yg beli banglo tp ku ade hak


Sekarang ko hantar aku S & P baru!


 




Wordless Wednesday #3

All time faveret jugak ni.makan ngan nasik lembek time sahur pastu letak kicap.pergggghhhhh sodap


k bai,nak mentido jap.kul 830 nnt baru bukak department.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Tuesday, July 24

Rezeki di bulan Ramadhan

Arini besday mummy, hepy bday mummy. me love u so much.nnt adik bagi cucu lagi eh?hahahahahahah hover.


arini jugak aku dapat good news.alhamdulillah.rezeki kami sekeluarga 


amin amin amin.


sujud syukur jap.



mungkin orang akan cakap,eleh benda kecik jer,orang lain lagi besar.

tp kan tp kan haku pedulik hape.

Hadiah Hari Jadi

Auchhhhhh laki ai dah tua dah rupenyer.dah 29 yo.


Ahad baru nih birthday Kecik.haku tak tau nak beli ape.tapi Kecik memang giler jam.memang giler jam.sampaikan birthday aku ke,anniversary kitorang ker,die dok meroyan beli jam.ish ish ish.Rania yg baru bp bulan pun die dok sibuk nak beli kan jam.aku bt pekak jer.hengat Rania tuh paham agaknyer.kang kalu minah tu geget2 jam sampai tertelan sape nak jawab??????


Ni second year la aku celebrate birthday Kecik.Lat year aku bagi basikal.konon nyer nak main basikal,sudah nyer aku tengok basikal tuh tersadai kat belakang rumah.siap berantai bagai.alasan nyer...........dah ade anak nih macam malas la pulak.jawapan tak boleh blah.Rania tak bersalah hokeh!lagi satu hadiah last year-minyak wangi.kemain dok sentap tanye nape aku bagi minyak wangi,sebab busuk ke?hai la....malas nak layan.


This year aku tak tau nak bagi ape sebab mase last 2 weeks pg merayap 3 beranak,aku belanje Kecik wallet.aku siap cakap ni hadiah besday u tau.hakhakhakhak jahat giler punyer bini.Tp ahad tuh mak mentua aku ajak kitorang g Jusco.aku on aje.dari dok umah aku kelaparan,baik aku berjalan rehat kan minda.awwwww bunyik macam stress sangat dengan idop nih!sebabkan ai nih isteri mithali terosssss bukak mulut cakap-dd u nak ape hadiah birthday?i belikan jam nak tak?aishhhhhh on saje la kan.


Kecik memule pilih jam yang tali besi.i dont like ok.kalu nak besi boleh tapi pilih color hitam.dah jumpe dah besi hitam tapi nyer muke nyer besar gedabak.besar muke jam dari tangan laki ai.reject.cari lagi...........last2 amik yg tali rubber color hitam.ade secret sebenar nyer,mase memule tengok jam dari luar,memang aku dah berkenan kat jam nih.nampak smart jer kalu laki aku yg debob tuh pakai.tapi ye la arini kan katenyer besday boy,aku biarkan jer besday boy pilih.dalam pade tuh dok berdoa dalam hati,JANGAN PILIH YANG MAHAL.hahahahahahahha.


finally Kecik nampak jam tuh.die tanye aku ok ke tak.opkos aku jawab ok.aku memang aim jam nih.cantiks okeh.


ketemu sudah jam idaman kalbu.........lantak la kalbu ke idok kan,janji ingat ai tiap mase.hohohohohoho


tp jangan lupe next month yer,ai nak handbag.nak mintak gucci ke lv ke memang melampau la kan.ai nak beg jurulatih jer............ok lettew kan.

Till then......i lap u lah.

p/s:pagi tadi ade org tido dekat meja ms bersahur.haku jugak la yg cerah buntang bijik mata mengadap makanan.aishhhhhhh

Monday, July 23

3 Ramadhan

Alhamdulillah dah masuk 3 Ramadhan dah kite.arini keje balik.payroll dah settle,skang boleh berjln2 tinggal jejak kat blog2.yeahaaaaaaaaaaaaa.

Tp sebelum tuh nak share makanan untuk hari first sahur arituh


Ketam masak lemak cili padi mak memang kick.perghhhhhh

Malam ni pun bukak pose dkt umah MIL lagi sebelum balik umah mak.malam nih start dah masak untuk sahur.ingat nak masak ayam masak lemak cili padi.nyum nyum nyum nyum........























Ade budak tak puasa nih.duit raya pun kene potong la kan kan kan?????????






















































































Malam semalam,2 kali terhantuk kepale baru tido.aishhhhh la.arini tinggal dengan Dd kejap eh baby.mummy g work kejap.

Nak jalan2 singgah selalu dekat belog2 lain.

Tata

Sunday, July 22

He turn 29 today

2 Ramadhan.alhamdulillah

Hepy bday hubby.


Mummy n Rania will always love u.



posted from Bloggeroid

Friday, July 20

Terawikh

Malam ni dah start terawikh.

Alhamdulillah.jap lagi Kecik balik dari terawikh kami nak cari brg basah kejap.ke pasar borong kite mungkin :)

posted from Bloggeroid

RAMADHAN

A day before Ramadhan.

Teringat last year nyer kenangan puase.........mase tuh tengah pregnant.tp alhamdulillah mase tuh dapat puase,tertinggal sehari jer sebab nyer badan dah ketar2,mase bersahur lupe minum susu.aishhhhhh.

Last year nyer puase pun first time puase dengan Kecik.ya hammmpunnnnn mamat tuh kemain susah nak kejut bangun sahur.penah sekali tuh die makan sambil pejam mate.grrrrrrrrr.last year puase jugak mak ayah pg umrah 2 weeks.mase tu jugak la mak buyung nih balik keje jer masak untuk berbuka ngan sahur.tp ade jugak la beli tp boleh kire la bape kali jer beli.yg lebih nyer masak sebab nye kalu pegi bazar kompom duit melayang banyak gile.

Ramadhan dis year dah ade Rania.Alhamdulillah.

Salam Ramadhan semua.

Nak masak ketam untuk sahur esok :)
 

Wednesday, July 18

Course at Seri Pacific KL

Woot woot i'm back (macam ade org kesah khennnnnnn) 

Semalam ngan isnin ade course dekat Seri Pacific Hotel. 

Course tu ok la.........tp nye kalu dah consultant yg bg talk,harus la die nyer view in business bukan nyer view dr HR.

Dalam brochure content nyer lain,tp ms course lain plak tajuk nyer.adehhhhhh



Mr Consultant: Kenny Ong
 


Dasar pemalas..........haku snap jer slide nih kuikuikuikui


Dessert


Tahap kebosanan-kapal selam kertas gula-gula

Last sekali........perempuan sycho mengantuk nak mampus lepas makan banyak








































































k bye..........nak pegi Hari Integriti kat dewan bawah jap.makan free lagi yeayyyyyyyyyy


Monday, July 16

On course

On course arini ngan esok.trainer best tp hmmmmmm not talking from hr perspective but based on economic perspective.tgk la eso mcm ne.hopefully ok.daaaa

Saturday, July 14

Weekend

Hepy weekend. Arini mummy mok,daddy mok n rania tido kat hotel.bajet mcm duit adelah sangat ramai.tapi tak pe,lagi seminggu nak puase kan,so kite blh cut cost sikit.kami tido dekat2 area kl je,nak pg jauh2 kesian plak kat kecik. K lah,nnt smbg lg

Wednesday, July 11

Tuesday, July 10

Textgram

Mak budak baru belajar application2 dekat henpng nih.

Ni application textgram......free install.kalu kene bayor idok ler aku beli.hehehehehehe

Bile dah dapat buat tuh jadik macam ni..........ooooo macam nih rupe nyer.......ooooo ler senang jer........ooooooo meh meh kite main tulis2 dkt henpong post ke instagram terus.sungguh hover okeh.






Aku suke follow instagram nana mahazan sebab nyer die suke share application ape yang die pakai.welllll..........ai pon verangan artis la kan.hokhokhokhokhok

Monday, July 9

Post Pregnancy Weight Issue

Assalamualaikum & goooooddddddd morning my sweet darlings

Tittle entry harus omputih gitew,tp isi kandungan nyer adalah melayu tok tok.haku tak gheti cakap omputih ler.

Arini nak membebel pasal lemak tak tepu dekat badan nih.hai la lemak,,,,,,,
Dah 7 bln kot,susah bebenor nak dapatkan 50kg balik.stuck @ 55.5kg.paling2 kejam bile timbang tetibe naik ke 56kg,kot la nak baik sikit turun 55kg tp xpenah la lagi ke 52kg ke hape ke.

Sape suruh naik sampai 16.5kg kan mase sebelum beranak.skang nih macam mane nak turun??????tadi ade sorang bos kat sini cakap......woit gemok ko skang .oiiiiii sentap mak okeh.tapi memang pun ler even dah muat jeans lame tp tetap bile berjalan tuh bergesel2 jer paha mantap nih.malu okeh!

Pakai skirt kene kene tarik sampai tutup perut so dat tak payah susah2 nak pakai gedel ke hape ke.kalu tak pakai gedel nanti perut bergegar macam jelly.kalu pakai kang tak selesa.bile pakai gedel haku susah nak bernapas.macam2 hal.

Lagi 2 minggu nak puase nih kan,harap2 dapat la hilang lagi 5 kg nih.aku nak pakai kebaye lame aku,baju kurung moden aku,pakai baju size m sbb skang ni paling ngam adalah baju size L,penah sekali tuh L tak muat,jadik aku sedar diri yg paling ngan adelah XL.terus letak balik baju dalam fitting room tande protes kuikuikuikui.

okeh bye.tak tau nak letak ending ape.tata titi titu.

**tuan tanah ade lah sikit sycho arini sbb pagi tadi haku nak muntak dgr hotfm ade mamat nih dok baby baby pastu nanges2.uwekkkkkkkk



Thursday, July 5

Exclusive Pre Wedding Irma Hasmie Ibrahim & Redza Syah Azmeer Radzuan









Alkisahnyer seorang penipu

Ade la sorang nih yg aku dah kenal almost 3 years kot.tp nyer ya hampun kuat betul menipu.menipu tu dah sah2 terkantoi pastu.kalu bab cerita memang die hebat.tp last2 kantoi jugak.aishhhh kesian betul.aku diam kan aje,tp lately nih aku dah malas nak cakap2 dengan die sebab nyer saje jer malas nak dengar penipuan die.ade ke patut die tipu nye aku nih.memule aku percaye cakap die,pastu bile dah 2-3 ari eh terkantoi pulak.so,lepas dari beberapa insiden sengal nih....aku memang tak percaya langsung.tiap kali dapat message dari die jer ckp bla bla bla itu ini ape tuh sume,aku reply "ok" tp jgn harap aku nak percaya lagi.

Kadang2 aku terpikir kenapa la orang nih suke menipu.aku jenis yg ckp direct kot.cth nyer la kan,kedirectan aku nih.kalu pepagi aku lambat masuk office sebab train rosak ke jalan jem ker,memang aku cakap betul dengan bos aku-kak,saya lambat sebab jalan jem.tak de nyer la aku nak message gtau yang accident sane la sini la,lori terbalik masuk longkang la,anak kucing sesat dalam bilik la,padahal tak de pun kan.dpt tau terkantoi sebab nyer 2-3 hari pastu eh tetibe lain plak cite nye.macam harem kan.Kat kolumpo nih dik,mane ceruk tak jem,dah ko kuar lambat tuh makan la nak hadap jem.sape suruh kan.haku yg duk nun jauh di sg buloh tuh blh jer bangun pepagi nak kejarkan komuter ini kan pulak kamokkkkk.

Lagi satu aku nih kan kekonon bajet pekerja yang tak cemerlang & terbilang kan,so bab punctuality nih memang aku berat sikit la.aku tak kisah aku tunggu orang tapi jangan orang tunggu aku.aku tak suke cenggitu.biar la aku kelam kabut tunggu orang yang tak kunjung tiba tapi at least tell me the truth la yang nape engko tak kunjung tiba instead of gtau aku.........aaaaaa ai dah naik train dah nak sampai,padahal waktu tuh baru nak naik kete pg station.kantoi lagi kannnnnnnn??????malu ok.nak menipu pastu kantoi.

Sempena hari baik bulan baik nih,jangan la kite saling menipu dan berpura2.menipu nih sebenarnyer buat rugi diri sendiri.memule tipu sikit2 pastu nanti lelame tipu banyak2.

Jadilah kite seorang yang jujur tp bukan pentipu penipu.

 


Wednesday, July 4

Wordless Wednesday #1





Hasil kerja Alya Rania


Berjaya koyakkan buku dalam nada senafas,pastu tersengeh bajet comel.aishhhhhh





Tuesday, July 3

I'm a girl

 Jadik gegirl Rania semalam.tapi bile tengok betul2 memang Rania nih ikut dd die nyer muke.tu yg tak memasal jer kene panggil abang la,boboy la.kesian ko dik.


takpe takpe,pasni mummy pakai kan selalu baju kaler pink eh.tp kan tp kan.........even pakai baju kaler pink ke pepel ke org tetap tanye eh boy eh?????haku pun letih dah nak jawab.........girl........Alya Rania.

aokkkkkk baru pasan yang baju Rania dalam gambar nih baju macam corak boboy even kaler jer gegirl.silap mummy.sowy.

btw,I'm a girl.


Monday, July 2

Emergency Leave

Last Friday aku EL.ari Khamis petang umah aku paip bocor.habis bilik aku macam air dari shower kuar ikut siling pastu melimpah2 mengalir dekat wire kipas.gile takot okeh.tapi yang tak boleh blah Kecik ler.......die nyer panik suh aku gtau mak ayah aku tapi nyer die duk block pintu.dah la nak tolak die tuh berat.grrrrrrr.memang sakit hati okeh.

ayah aku terus call plumber.datang ler Shan kedek2 tengok bilik aku.wah die siap cakap-kak,kalu semalaman macam nih,siling boleh runtuh.nak je aku cakap-ko nyer keje la dulu kan.pastu belum sempat aku cakap pape lagi,die cakap-kak,saya pun rase bersalah sebab dulu saya yang buat kan.bagus!mengaku pun ngko.kasik diskaun bebanyak sikit pasni.habis baju2 kitorang basah,segala ape yang ade dalam bilik tuh basah lenjun.almaklumlah bilik macam kene mandi jugak.memalam buta aku dok kemas bilik sorang2 sebab Kecik dalam kul 12midnite tuh dah g LCCT.orang nak panjat gunung kate nyer.supermok mummy mode is on!tido la aku ngan Rania dekat hall malam tuh.malam tuh jugak ler Rania kemain lagi nafas die berbunyik kuat.adoi la.......kesian betul anak aku.

maka nyer aku terpakse la amik EL jumaat tuh.first EL for 2012.nak buat camno.amik EL kemas kan bilik,bawak Rania pg PMC balik.sib baik Dr Idris cakap tak de ape2.Dr suh continue jer ubat kahak tuh.aku notice yg Rania nih kalu batuk jer mesti time malam.sebijik sebijot apak nyer.

gedebak gedebuk dekat Maghrib la baru siap kemas bilik tuh.itu pun mak tolong,kalu aku buat sorang mau nyer sampai ahad.aku sumbat cot Rania dalam bilik.tak sabar nak tunggu next year nak pindah umah sendiri.fuhhhhhhh.........

Aku tolak jer almari nih,terus renggang pintu almari.kompom Kecik bising

No more sharing ok Rania,tido dlm cot tuh diam2.agak2 mummy tak dengar kamu nanges, kuat kan lagi volume tuh.

Ini lah cite EL aku utk 2012.

Gambar panas

Suspek: Alya Rania

Berat: 8.9 kg (errrrrr naik 500gram in a week, sampai member ade cakap-goreng pon sodap)

 ouchhhhhh inilah dia

peha berlipat2,rambut tuh tetibe terpacak,patut la orang panggil ko abang dik!

7 months baby already.time flies.
mummy & daddy love u.