JOM KLIK

Friday, June 29

EL on Friday?????

EL arini. Leaking.siling bilik bocor mcm air hujan.oooouchhhhh bertabahlah.Rania pulak batuk2 n bile bernafas ade bunyik kahak.ohohohohohoh pity u my lil angel. Ni jap lg nak bwk Rania g PMC balik,ayah tunggu org plumber siap kan keje.pastu pastu pastu kene kemas balik bilik.Kecik tak de ni.supermok mummy la kite arini.

Thursday, June 28

Krabi

Tak de idea nak tulis ape lagi pagi nih.aku post je entry Krabi yang kemain lame terperap kat draft.

Day 1

banker haku tengah massage kaki.pelik aku,sampai ke Krabi selak nak massage.haishhhhh.tokeh kedai nih muke macam Yasmin Hani.

Day 2

tak hengat ape name resort nih tapi rege nyer rm3000 per nite.mehe........


ye..........kalu haku pakai 2 pis ni mau nyer rupe macam katak

ni bamboo island.mase nih langit dah gelap.aku dah pucat lesi dah muke.ai kan takut air.

Day 3

tangan orang dulu yang duk dalam gua


aku sakit hati mase nih nak balik,ade sorang guide tuh dari grup lain cakap ade buaye.vunguks

tempat ternak oyster


Last day

pulang mari lah pulang


Overall aku rase Krabi ni kalu nak pegi honeymoon ok la kot,tp for family yang ade anak kecik.........mmmmmm macam tak sesuai la pulak.

Wednesday, June 27

I Love My Job

I love my job


Aku kene panjat kabinet dengan pakai baju kurung.....sungguh tak ayu.bukak balik paper file yang lame2 tuh........cari balik income tax statement yang dah kuning2 tuh sebab ade orang dapat refund tax.kene buat untuk 3 tahun,tulis tangan.tp utk 3 tahun ni kire sikit la........aku penah kene buat untuk yg lebih dari 5thn dorang mintak.tapi sebab kan i love my job.......aku buat jugak.kene marah tetap kene marah.bertabahlah.

aku tak tau nak merepek ape lagi sebab nyer aku ketandusan idea.kasik makan dulu,nanti pas makan maybe ade idea nak tulis ape.

tata

Tuesday, June 26

Diet?????????

Macam mane nak dietkannnnnnnnn????????

Ni yang aku masak semalam

Ketam masak macam2 rase

Ayam oyster souce ngan halia


Ketam tuh aku belasah 2 ekor,pastu nasik sepinggan penuh.

Bile pandang cermin aku rase muke sendiri dah macam pinggan grrrrrrrrrrr

Pagi nih.........abang2 ngan akak2 tak de jual kat area masjid jamek nih sebab bapak2 DBKL tinggalkan lori dorang kat situ.

Make nyer aku menapau roti je la


Timbang berat tadi dah naik dekat sekilo.

 


Dear Hubby


**rembat dari fesbuk member**

Monday, June 25

Hujung Minggu

Semalam tak de pegi berjalan memane pun sebab Kecik pegi ceramah UAI dekat Pandah Indah.tapi bile dah petang tuh baru PIL ajak pg tasik.aku berat sikit nak bawak Rania pegi sebab sekarang kan jerebu plus Rania pun ade flu ngan cough sikit.takut nanti jadik melarat lagi teruk sebab Kecik kan cerewet tahap hape jer.

tapi demi menjaga hati walaupun hatiku terluka,aku pegi jugak la.anak punye pasal........tapi nasib baik petang semalam mood Rania baik gilerrrrrrr kot.sampai jer tasik siap2 goyang kaki dalam stroller,eh kaki bersilang pun yer jugak.over okeh.



 ni bukan beskal Rania,tp kitorang tumpang bergambar jer kat beskal nih.

k bai,tak tau nak letak ending mcm mane

Friday, June 22

Sabar

Mak pesan yang sabar itu indah

Ape agaknyer salah mak ngan ayah aku dekat si polan pun aku tak tau.

Ade jer yang tak kena dengan mak ayah aku dekat die.

Mak ayah aku perasan tapi amik langkah berdiam diri.

Aku sedih

Tapi kate mak,kami dah tua.......budak muda buat kami,umpama habuk dekat kayu,angin tiup,terbanglah habuk tu

Mak ayah..........menitik air mata aku.semoga ALLAH SWT kuatkan semangat aku.

Aku kena kuat utk famili aku sendiri.

Mak pesan dekat Rania-bile wan dah tak de nanti,Rania jage mummy yer.Menangis lagi aku dalam diam.

Sabar itu indah,kalu iman kite kuat,maka semua yang susah,kite boleh go through.


Thursday, June 21

Instagram

Assalamualaikum..........jawab jawab jawab.................& Salam 1 Malaysia (patriotik sikit)

Sekarang nih  kemaruk layan instagram.hehehehehehe.ye ye ye orang lain dah lame layan instagram nih,ahkak baru terhegeh hegeh nak melayan.hampunnnnnn

sejak tigapulohempat menjak nih ahkak keje nyer upload gambar dkt instagram pastu link dkt fb.hehehehehehe.jakun khennnn

ni koleksi intagram 

 Rania & mummy tengah memadu kasih dekat mamaks.tangan tangkas ngan lincah tolak cawan tehtarik.sib baik tak jatuh gelas tuh.

 Aisya, Ayyan & Rania.konon2 memasing pandai tengok katon

 Kissssssssss

 Muke tak kose nak bergambar hehehehehehe

 Love dis pic.comel giler.matik la kene keji puji anak sendiri hehehehehehehuhuhuhu

 Kecik muke macam nak ngap orang

 Auchhhhhh kaki banyak daging.gigit

 Sherashi bershame


Baru balik opis kate nyer

 Duk diam diam

 Asam pedas mak.terbaiikkkkk wokkkkk

 Ikan kering glamer di abad nih.masuk pesbuk,instagram

 GBS Rania.tunggu dd balik suh dd beli mickey plak

 Cekodok udang.........mak kate masak cekodok pun kecoh masuk intenet.muahahahahahahha


 Rania ready nak makan

 Yeahhhhhh mari mari mari kite makan kasik debab lagi

 ni Rania bukan lepas nanges eh tp sedang bertungkus lumus buli mummy.mase nih dah dekat kul 11 mlm.dd tak de,so die merdeka dari tido awal.last2 nak tidokan die,tutup lampu bilik pastu peluk kuat2 cakap-adik nanti musang amik budak tak tido.terus zzzzzzzzz

ni gambar pagi td.keje2 yang nak kene settle kan.carik kasut tu pun list things to do.matik la Kecik hangen.keje no 1,2,3,5 dah siap.yg lelain tuh to be continue.

okeh itu jer melaporkan dari gua batu.

bye.

Wednesday, June 20

Hidup ni macam roda

Hidup ni umpama roda,kadang kite kat atas,kadang kite dekat bawah.

Bile kite dekat atas,pandang la dekat bawah supaya kite sedar asal usul kite.

Bile kite dekat bawah,dongak la ke atas supaya kite boleh jadi satu pembakar semangat.

Jangan sesekali kite pandang rendah dengan orang lain sebab barangkali orang yang tak cerdik dimata kite tu la orang yang akan tolong kite kelak.

Jangan sesekali kite pertikaikan kenape die belajar setakat nih saje,tak macam orang lain yang belajar tinggi padahal bengap jer sebenarnye.

Jangan sesekali kite hina pencuci longkang sebab kalu bukan die yang cuci longkang..........ko nak cuci ke longkang tuh???????

Setiap kejadian ALLAH ade sebab nyer.ade banyak sebab kenapa ALLAH jadikan ko hebat,berkuase,jadikan aku nih cacai jer.ade banyak sebab,tapi aku tak penah mengeluh.pade aku.aku bersyukur.kalu ikutkan pandai tak pandai memang aku bukan kategori pandai,tapi aku belum lagi tergamak nak hina orang.

 Last sekali sebelum aku habis type entry yang emo giler nih




















































Jangan kite hina ejekutip cabuk sebab nanti mane tau die naik pangkat caras ko.nak ke nak ke??????????tapi padan la muke kot.


 ok bye

peace no war





































 


Tuesday, June 19

Kemusnahan Diet

Short entry........arini busy dengan AMLA training, pastu nak settle kan tax pastu pastu nak buat payroll


Habis punah ranah diet semalam

Pukul 10 malam kot makan asam pedas hot from kitchen ngan ikan masin.2 kali tambah.wahhhhhh bertabahlah tengok kemantapan peha lepas nih.


Asam pedas mak memang yang terbaik.kalu Kecik lalu,memang angkat kepale sesaat pastu tunduk sambung makan.muahahahahahahah

k bai


Monday, June 18

Video Rania

Tak tau nak hapdate ape arini.tapi nak jugak hapdate,tak mo tinggal sepi jer belog nih.

Ni video amik semalam ms otw dari kg balik sg buloh.

video
video

Sebelum record nih kemain lagi Rania jerit2 dalam kete,tapi once start record terus tak berape nak bising sangat mulut Rania.ade la dalam salah satu video nih kuar suare Rania,lebih nyer dengan sore mak nyer.alhamlumlah mummy kan hover!

Bye

Tuesday, June 12

Wedding Mak Sedare

Last week first time dalam 29 tahun aku hidup dekat mukabumi nih aku pegi Chinese wedding.wedding mak sedare tiri Kecik.seronok la pegi sebab aku boleh tau macam mane adat wedding dorang.dua hari berturut kitorang pegi,Sabtu malam dinner pastu Ahad tuh macam sambut pengantin ngan sambut menantu la.

Senyum la dik.Rania ngan atok sedare die.nasib baik die nak pakai riben ngan skirt kembang kembut nih .nampak la gegirl skit

Rania ngan moyang.


MIL with her brother & SIL

Ni ler nenek tiri Kecik.giler sempoi pastu friendly & caring sesangat.aku ingat lagi mase tuh peknen kan Rania kemain die pimpin tangan aku nak turun tangge hihihihihihihi


Mummy, Rania & Opah

Ping Hong & Shin Wey.Jatuh tergolek pun selamber jer sambung main.aiyakkkkkk

MIL & siblings



ingat kan Rania nak tido,sumbat ler dalam stroller.letak jer kemain lagi main gelak2 pastu tarik2 selimut.angkat balikkkkkk

Budak kecik bajet artis.grrrrrrr.suke kene dokong

Next day dekat umah pengantin pompuan.Chinese style kalu kawen pengantin bagi duit dekat budak2 kecik yang bawah umur dorang.untung Rania.




last sekali,kitorang reramai anto pengantin pegi umah mak mentua die plak

tu pakcik ngan makcik aku.kemain rock pakcik aku.....rambut perang pakai subang.hebak hebak hebak.

last sekali ni pun pengantin jugak nih
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
walaupun lame tetap berseri
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

hoi la perut Kecik mcm ngandung 3 bulan

k bai.