JOM KLIK

Wednesday, July 25

Gurindam jiwa yang tak jiwa sangat-Lawyer oh lawyer

Ku ke EPF td nak keluar kan uwang yg ciput utk di bayar sebagai deposit
Ku berjalan sangat perlahan untuk mengelakkkan kehausan ketika balik nanti
Oh lupe pulak ku keluar ketika waktu ofis,tp dah mintak permisi
Sampai di EPF giliran ku adalah 2023
Duduk seminit sampai la giliran ku
Pegawai bernama Puziana mengecheck dokumen ku
Satu persatu lepas
Sayang nya apabila sampai ke S & P sangkut


Baru ku terlihat yang lot rumah & mukim lawyer salah taip lepas tu diubah tetapi lawyer tidak sign
Habis application ku di reject
Ku hangen dengan lawyer
Mungkin lawyer ni dapat degree palsu barangkali
Ini kali ke2 ku kene
Kali pertama mase nak buat Pesuruhjaya Sumpah,alamat ku di Bangi,sebenarnyer alamat ku lain
Ku telefon lawyer,lawyer sangat pandai cakap boleh "liquid jer puan"
Tp ku lagi pandai,ku refer kawan ku,kate nyer dokumen itu tak boleh di delete
Ku minta lawyer email yang baru,berhari2 selepas itu baru dapat,itu pun setelah 3 kali ku call
Dah la kerek..........oh lawyer kate nyer kan.pandai undang-undang,aku nih kuli cabuk jer


Tapi hari nih ku sudah hangen satu badan
Ku tak kira,lawyer ke tak lawyer
Ku bayar mahal untuk ini
Mungkin tak semahal orang lain yg beli banglo tp ku ade hak


Sekarang ko hantar aku S & P baru!


 




2 comments:

Sherwieyna Muzzawer said...

HAHAHAHAHA..Lawak betul lah awak ni nazirah..hahaha

Nazirah Azeman said...

huhuhuhuhuhu kesian dkt diri sendiri arini.sabor je la lawyer nih.aishhhhhh