JOM KLIK

Monday, July 30

Komandor Rania

She turn 8 months in few days.

Ewah cakap omputih pulokkkk.kate oh my english kan? asah skil sikit.kang lelebih kang grammer ai ke laut uollsss.

Rania nih bak kate daddy die,tak sesaat pun diam.memang betul pun.tak diam langsung.kang tak memasal tetibe jer die amik spek la,tarik rambut la,main remote la,gigit baju la.

Macam kat umah Tokcik baru2 nih,tetibe die sembam muke kat lantai umah Tokcik.aduhhhhhh memule tak nangis,bile daddy die tegur terus nangis.aishhhh



Ni tengah menengok ape entah.....cicak kot.beria2 dongak.




Ni udah rupe komandor,merangkak sane sini.


Sesi mengigit ape jer yang ade depan mata.nak tumbuh gigi kot nih.
 
Semalam Rania nih tak tau la pasal pe die boleh sondol muke dekat kepala katil.sib baik dah hadang dengan bantal kepala katil tuh.kalu tak bertelor la kepale tu dik.dahi dengan pipi dah penuh jerawat kesan gigit nyamuk.
Ade lagi last week kot,mase ari Khamis kot mak cakap Rania buat sarkas.ayah tido kat hall depan,mak tengah solat dalam bilik.pastu tetibe dengar bunyik cikmek nih nanges bagai nak pecah rumah.last2 mase rakaat ketiga mak benti solat,rupe2nyer Rania dah separuh dari badan terkeluar dari boyan.tapi tangan berpaut dekat hujung boyan.bile mak amik die diam,pastu terus tak nak dekat ayah.merajuk la konon.cettttttt.

Kalu duk dalam kete tuh,sejam lebih tu nak la duduk dalam car seat,bile dah masuk lebih2 jam,die buat la nanges macam kene cubit.pastu bile angkat terus diam.pastu mule la duk panjat2 perut mummy die.10 kg baby atas perut.......bertahan nazirah!

tadi col mak,Rania baru tido.baru okeh,dari pagi kul bape ntah bangun.......baru tadi tido.kesian atok ngan wan dik dok melayan kamu.nak anto nursery mak ayah plak tak bagi cucu die org lain jage.bak kate pakcik mat isa-she's in good hand.alhamdulillah.tak susah nak handle Rania nih.asalkan susu ade,menan die ade,bukak tv ke,ipad ke die khayal la tengok.tapi jangan pampers basah ke hape ke.........1 taman boleh dengar sore die.very pembersih gitew.

tak sabar nak balik umah........nak main dengan Rania.makan dah banyak skrg nih,minum susu pun banyak.kate orang baby nih kalu dah start makan,susu pun kurang.tp Rania tak pun.aishhhh tak pe dik,makan la selagi tak obesiti.

4 comments:

ieedaz @ mama_isha said...

tengah lasak le tu eh..pasni dpt kaki lagi la..hhehe..

Nazirah Azeman said...

dapat kaki nnt xtau la macam ne huhuhuhu

fiza said...

Comel nya rania ☺☺

Nazirah Azeman said...

tq :)