JOM KLIK

Monday, December 24

Budak kecil dan almari

Budak yang melakukan percubaan masukkan diri dalam almari.





She did it!

Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa



Actually ada banyak lagi aksi-aksi Rania tapi tak berdaya nak ditayangkan.Rase nak pitam jer.Belum lagi dalam kete di panjat seat sebab nak pegi dekat daddy,duduk dalam baby chair pastu bangun terkinja-kinja nak kuar,bukak almari dekat umah wan,punggah almari baju sendiri,keluarkan wet tissue.Oooooooo kalu disenaraikan boleh pitam jadi nya.

Sekian je untuk arini.

Bersiaran esok kalu ada skill baru dari Rania

Friday, December 21

Masa mengubah manusia

Salam,

Sedar tak sedar dah nak hujung tahun 2012. Lagi bape hari je lagi. Banyak perkara yang jadi dalam tahun nih.Semua nya baik-baik belaka.Banyak sangat manis dari pahit untuk dikenang.Lafaz alhamdulillah je yang boleh ungkapkan.

Masa banyak mengubah kehidupan aku.Dari zaman sekolah,masuk universiti pastu kerja.Rasa macam baru jer masuk darjah 1,pastu baru jer orientation form 1,pastu pg amik result SPM,pastu rase macam baru sangat pegi register dekat UiTM Segamat which i think tempat paling horror dekat dunia.Mau nye tak horror,jirat cina keliling okeh,tapi in the end,itu la tempat paling ohsem.Pagi-pagi nak pegi kelas,nampak kabus feeling macam belajar dekat obesi.Habis dekat Segamat,sambung pulak further dekat Shah Alam.Rasa la ko panjat turun bas kontot sambil kain tersangkut dekat pintu bas.Nice sangat.Bile member yang ade bawak kete pegi kelas ajak tumpang rase macam nak sujud syukur jer dekat jalanraya waktu tuh.Hohohohoho.

Bile dah 5 tahun tinggalkan zaman bergelar "pelajar" masuk pulak alam bergelar "pekerja" cabaran tu dah jadi lain.Pedulikan saja dengan cabaran tuh sebab hidup memang ada cabaran.Cume yang beza nya macam mane bentuk cabaran tuh datang dekat kita.

Bile dah jadik isteri pastu jadi emak nih,dah ada anak cabaran tuh lain jugak.Tiap-tiap bulan buat bajet lepas dapat gaji.Tapi alhamdulillah aku beruntung,duit pampers,susu tuh semua Kecik yang tanggung.Even insurans Rania pun Kecik yang bayarkan.Duit kereta Kecik yang tanggung. Kecik tanggung 3/4 daripada expenses kitorang.Gaji aku bayar duit rumah,bil api air,beli groceries,simpan untuk diri sendiri.Kalau tak sihat pegi klinik pun Kecik yang bayarkan untuk aku.Cabaran aku cume nak pastikan diri ini tak terbabas nak membeli bile tengok online shopping website.

 Daddy & Rania

Bile dah dekat hujung tahun nih Kecik makin busy.Iye aku kene berebut dengan Rania tiap kali Kecik balik keje.Kang aku peluk Kecik,Rania datang tepuk muka aku.Konon-konon macam ni la-Ini bapak saya,sayaaaaaaaaaaaaa je tau.Pastu pandang aku muke tak puas hati.Bile aku blah jauh-jauh muke terus fuhhhhhh lega.Grrrrrrrr geram betul dengan dobot nih.

 Style mak-mak,tuala sangkut dekat bahu

Mummy & Rania.Dagu berlapis sebab tengak pregnant ok.Kalu tak pregnant,ai is very selim melim.Uwek muntah.Hahahahahahhaha

Cabaran hidup aku makin lama makin aku rasa aku boleh nak get over it.Bila dah makin meningkat umur nih aku perasan yang aku makin kering hati.Kate la ape pun,aku ade laki,aku ade anak.Ko ade??????Macam tu la kirenye.Keji betul.hakahakhakahakahka.

So kengkawan sekalian,moh kite cakap babai dekat 2012.Yang pahit jangan dikenang,yang indah kita jadi kan benchmark untuk masa akan datang.Kite delete yang pahit,kite get ready for 2013.2013 must be challenging year for me cos i'm gonna be mom of 2.woot woot woot.
 

Monday, December 17

Pantang larang yang di langgar

Salam,

Camne eh nak start entry kali nih.......

Ok macam ni......dulu mase pregnantkan Rania setahun kot aku tak sentuh langsung megi,air sejuk ni sume.Mane yang kata orang tak elok untuk pregnant lady memang aku tak sentuh.Ingat lagi mase tuh musim buah sebelum deliverkan Rania,ayah bawak balik rambutan dengan manggis itupun aku curik-curik makan time Kecik tak de dekat dapur.Keik cakap nanti kalu makan rambutan ngan manggis banyak sangat anak boleh dapat asma.Helo......bukan ke asma tuh penyakit keturunan.Layan kan aje la khennnnnnnn.Ha.....lagi satu,air bergas-gas nih pun aku tak minum langsung.Kecik cakap tak elok untuk baby.Baik tuan doktorrrrrr.

Bile dah second time pregnant nih aku still lagi control pemakanan dengan air ape yang aku minum.Tapi tu la last Friday aku tak boleh langsung nak telan air pape kecuali Ice Lemon Tea.Aku tipu Kecik,aku cakap aku tak minum ais pun padahal nan hadoooooooooo.Hakhakhak.fast food pun aku tak makan lagi tapi tadi aku order sekali dengan bos aku mekdi.Iye aku teringin.Tapi hakikat sebenar tekak aku teringiinnnnnnnnnnnn sangat nak makan megi asam laksa.Tapi aku still lagi control nafsu nih.Dekat IG kemain ramai dok post gambar megi asam laksa siap telor ngan cili padi.Fuhhhhhhh menguji betul keimanan aku.

Mase aku write up entry nih,aku ade dalam 30 mins lagi nak kuar lunch.Rasa macam nak pegi beli megi asam laksa.Kite tengok la macam mane nanti yer.Kalau mekdi sampai awal maksudnye arini aku jadi perut stokin,mekdi telan megi pun telan.Sekali-sekali tak pe kan.

Ok lah.tata.

Friday, December 14

Kecundangnya Harimau Malaya

Salam

Wah hakak sekarang dah pandai okeh nak cite pasal bola.Ngandung punye pasal,aku jadi syoooook tengok bola.Kalu sebelum nih aku tau psl bola sebab Apex banyak bebenor gosip nye.Aishhhh

Semalam sampai umah awal.Lepas solat terus masak.Masak mee goreng jer,dasar khennnnn.Penat laki balik dari outstation,bini masak mee goreng je.Ok la tu bang.

Siap masak Kecik main selamber jer tengok cite pasal deco rumah.Tak de semangat kesukanan betul.Cit.Terus aku sound suh bukak bola.Kite kene support player kite okeh.Tengok la aku ngan Kecik sambil makan mee.Rania semalam tido baik punye.....tido dari maghrib sampai kul 6 pagi tadi.Senang hati mak bapak nak tengok bola.Kalu idok keje nyer bergaduh pasal remote je la dengan si kenet tuh.

Part paling sedih bile aku tengok Fadhli Shas tu kene buang padang.Pastu cameraman dok fokus dekat penyokong Thailand tunjuk suh Fadhli Shas kuar padang.Tak sopan betul.Aku nampak Fadhli Shahs tu nangis,merah hidung ko dik.Nangis la tu kan?Pastu nampak pulak ehem kekasih gelapku Safiq Rahim macam pg tanye referee.Suweeetttt ok.

Even kite kalah 2-0 dengan Thailand tapi pada pandangan aku they did a good game.Ok ape kan.....kite kasik chan dekat Singapore ngan Thailand pg berebut Piala AFF tuh.

Bukak fb arinih kurang sikit orang2 nak ngutuk kaw-kaw.Tak macam mase Malaysia kalah dengan Singapore arituh......macam-macam orang mengate.Macam yang mengate tuh terer bebenor main bola.Entah2 yang mengutuk tuh terer sepak angin jer.Hahahahahahah.


Mee goreng kasih sayang buat suami tercinta

 Gigih snap gambar



Tapi gambar nih memang suke tengok.Hakhakhakhakhak.Kecik tak kisah pongggggg

 
Kalah menang adat pertandingan.

Aum aum aum aum

Wednesday, December 12

Update terkini

Salam,

Lama nye tak singgah sini.Malas la pulok nak pikior nak tulis ape.Aishhhhh datang sesajer hantu M ni kan.Shoh shoh shoh main jauh-jauh.Tak banyak hal nak cite.Cume biase-biase je life sekarang nih.Lagi berape hari jer nak cakap babai dekat 2011.Banyak hal jadi dalam tahun nih.Yang best,yang tak best.Macam-macam la.Bile dah hujung nih tetibe ade pulak hal tak best jadik.Tapi tak pe la.....alhamdulillah.

Eh lupe pulok,aku pregnant sekarang nih. Betul-betul sebulan lepas kitorang pindah rumah,aku pregnant.Alhamdulillah.

Sekarang aku pregnant dah almost 8 weeks.Alhamdulillah.Rezeki aku lebih kat sini.Aku ada anak,suami,famili yg supportive.Setakat arini semuanya ok.Boleh handle lagi.Maybe pengalaman sebelum ni buat aku lebih positive utk pregnancy kali nih.Kalu kenangkan pregnancy yg lepas aku rasa macam nak nangis je ingat balik.Negative sungguh waktu tuh.Dengan dealings dengan orang yang tak memahami,dengan sickness yang teruk.Berat dugaan waktu tuh.Tapi bile Rania dah keluar aku rase aku kuat sangat sebenarnye.Nak melayan sickness tuh sebenarnye bukan senang.Bayangkan la bile tiap-tiap pagi asal bangun je muntah,kaki kejang,makan ape saje keluar balik.Itu semua pengalaman,Pregnancy kali nih so far aku boleh handle lagi.Check up pun aku bantai buat kat klinik area office nih je.Hahahahahaha.Dah second baby nih,dah cerdik la sikit.

Aku perasan yang pregnant kali nih aku pandai sikit.Ewah.Bunyik macam bagus je.Aku kurang sikit kuantiti makan tapi kerap.Tapi kuat makan asam boi.Pepagi tuh selamber je telan ice lemon tea.Asal Kecik tanye aku minum ais ke tak,aku jawab idooookkkk.Hakhakhakhakhak.Tapi aku tak boleh lagi telan susu.Maybe aku nak start minum susu bile dah enter 2nd trimester.

Even baru nak masuk 8weeks,aku nyer perut dah nampak dah.Suar keje aku sumbat balik masuk dalam kotak.Lepas setahun baru kite jumpe yer selaur hitam ku yang rupawan.Ade satu peel aku sekarang nih yang tak boleh blah.Aku suke sangat tengok bola.Tapi tak de la jerit-jerit,just macam aaaaaaaaaaaaaa ala tak gol la pulok.Pastu pastu pastu aku suke sangat tengok muke mamat nih.Tak de la hensem sangat macam player lain tapi aku suuuukkkkeeeeeeeeee giler tengok die.Suke bebenor gugel gambar die.Cume aku tak print jer lagi letak kat opis ke rumah ke.



































Suke sangat............Kecik tau,Kecik pelik.Aku pun pelik........




































Ehem ehem

Safiq Rahim

Kapten Harimau Malaya

Tall,dark & hensem auchhhhhh



Meh kat akak meh

Cute sangat kamu nih.

Hoh.

Ok bye,sebelum ade orang muntah ijo baca entry aku nih.

p/s:Aku dah cakap ngan Kecik yang kalu M'sia masuk final AFF nih,nak tak nak kene bawak jugak aku g tengok live dekat stadium.Fedulikkkkkkkkkkkk

Tuesday, November 27

Aktviti hujung minggu

Weekend baru nih aku ngan Kecik duduk rumah lebih banyak dari berjalan.Syabas untuk diri sendiri.Sabtu malam cousins datang bawak makanan masing-masing.Tapi tak de letrik pulok,sib baik lepas sejam pastu ade balik.Jadi marilah kite borak-borak terpekik terlolong.Muahahahahahhah

Hari Ahad,sibuk memasak la konon nye.Masak asam pedas dengan ayam goreng KFC.Tapi hampa hatiku,asam pedas tak menjadi.Ayam goreng jugak yang sodappppp.Hahahahahahhaha kalu ayam goreng pun tak sodap memang melampau la jugekkkk khennnn.Petang tuh Kecik tetibe ajak berjalan.Boring katanye.Mak incik gumbira la tapi dalam kepala dok pikir nak cari pokok.Terus cakap ngan Kecik "kite g carik pokok cili nak dd?".Senang nak buat sambal belacan nanti petik jer cili dekat balkoni.Gitewwwww verangan nyer.

Sampai nursery dekat area Kota Damansara tuh terus mintak dengan Acong nak pokok cili.Pastuh dan dan mulut gatal mintak jugak pokok limau purut,senang jugak kalu ade nnt boleh masak tomyam.Pastu Kecik lagi tak boleh blah......nampak pokok bunga raya terus beli.Fineeeeeeeeee kite tengok nanti bersiram ke idok pokok-pokok kitorang tuh nanti.

 Mummy & Rania.On our way to nursery
 
 Lihat lah lihat lahhhhhhhh pokok-pokok ku.Semalam tak siram pun sebab hujan,mengharapkan air hujan je hehehehehehehe

Thursday, November 22

Guna Nama

Salam........

Mood hari ni ting tong sikit.....sikit jer sebab perut masuk angin.Macam mesin basuh dah rase nye perut nih.hukhukhukhuk

Hari ni nak tulis pasal "guna nama".

Aku perasan ade sorang yang aku kenal nih suke sangat "guna nama" orang.Kalau guna untuk kebaikan yang boleh dikongsi tuh macam ok la jugak kan.Ini guna nama orang untuk menutup kesalahan dia yang terang-terang dah salah.Susah nye nak baik dengan orang macam nih.Macam pagi tadi,i just do what i'm suppose to do.Kalu aku tak buat ni......in the end i'm in trouble.Nanti bos aku sendiri marah aku macam mane pulak kan?

Aku rasa die guna nama orang bukan nama aku saja,tapi nama orang lain pun kene jugak.Ok fine.......perangai semulajadi agaknya.Tapi pada aku,kalau betul la kita salah,apa kata just admit.Jangan guna nama orang lain.Tak baik sangat sebenarnya.

Aku tak tahu macam mana nak cakap dengan dia.Sebab bile dah tua nih aku rasa kalu cakap pun macam mencurah air ke daun keladi.


p/s: Kalau dah betul salah,kenapa nak guna nama saya untuk mengcover(ohhh my englishhhh)  kesalahan diri awak.Banyak nye nama yang dah busuk untuk kepentingan diri awak.Semoga awak diberikan cahaya untuk berubah.

Sekian luahan hati untuk hari ni.Makan jap ketupat palas nih.Feeling raya pulok.

Sunday, November 18

Entry tidak bertajuk

Sedih sedih sedih.

Semoga ada balasan untuk kalian.

Suke sangat komplen,tapi diri sendiri pun naif sangat.

Aku berharap semoga apa yang kalian buat pada aku,kalian akan dapat kembali.

Aku benci tempat ini,bersama dengan mereka yang tiada bahasa.


Wednesday, November 14

Rutin harian

Assalamualaikum

Title entry hebakkkk bebenor bunyik nye......rutin harian.

Dah seminggu lebih aku sefamili duduk sendiri.Alhamdulillah sangat setakat hari nih,sume nyer berjalan dengan jaya nye.Tak bape nak susah kejutkan Kecik bangun pagi.

Dulu kan mase duduk sekali dengan mak,aku bangun pagi dalam kul 6am.Mandi,berangan,termenung dalam istana dah amik mase 20mins.Pastu kuar dari istana jangan harapla kan pakcik tuh dah bangun kan.Bergaduh dulu nak kejut Kecik,sentap-sentap dulu baru le bangun.Hoiiiii le macam budak darjah 1 gamaknye.

Skang ni aku bangun awal dalam kul 5.45am.Bangun awal tengok dulu Rania dalam cot die,amik die tukarkan pampers.Kejutkan Kecik sekali,tapi biase la kan 5 minit lagi.Malas nak layan.

Siap sume tuh solat.Tak de minum Milo dah time pagi sejak pindah umah nih.Nak Milo ke hape ke sume nyer beli ajer mase sampai office.Sungguh mitahli akak nih.hakhakhak

Kul 6.20am sharp kitorang dah kene kuar rumah sebabnye nak singgah umah mak anta Rania.Kitorang kene kuar dari area umah tuh before 6.30am to avoid jam dekat area BRP tuh.So far jalan ok maybe sebab school holiday dah start.Tapi still kene kuar umah awal jugak sebab nyer nanti bile jalan dah start jam balik tak de la aku bengkak mata bangun awal giler.

Dalam 6.50am sampai umah mak.Rania baru jer sehari kot tido mase anta umah mak,hari yang lain tuh kemain bulat mata die dah terjaga.Sekarang dah pandai dah babai bile aku ngan Kecik nak pegi keje.

Sampai LRT dalam kul 720am so aku sampai area office dalam kul 7.50am.Duk office mencari sesuap nasi sampai kul 5.30pm.

Balik Kecik amik dekat LRT jugak,dah tak kose nak amik bini dekat office.ok fineeeeeeeeee.Naik LRT la kite yer.Sampai LRT dlm kul 6.00pm,gedebak gedebuk hadap jam depan OU tuh sampai umah mak dalam kul 6.50pm.Terus mak pas Rania dekat gate,kasik bekal makanan pastu terus zasssss balik umah.Sampai umah dalam kul 7.20pm.Sampai umah masak nasik pastu amik turn mandi, solat sume tuh.Sementara Kecik mandi solat tuh aku duk melayan Rania tengok Hutos la,Teletubbies la.Siap je Kecik solat tuh terus aku g dapur panas kan lauk mak bekal kan.Kalu mak tak bekal kan lauk aku buat makan yang simple2 jer.Aritu buat healthy megi karila konon nyer.

Lepas Isya' dok buli Rania. Kul 11pm aku pakse sekali Rania tido.Kang kalu tak dipaksenye maunye kul 2.00pagi baru die tido.Kenot macam tuh.
Nak share gambar jugak........

Breakfast dekat umah-eskrem

Asam pedas ikan merah mak bekal kan,aku goreng telor jer.Licinnnnn

Healthy megi kari.Pun licin jugakkkkkk

Roti john yang tak berape nak john

Sekarang baru aku rasa cabaran hidup berkeluarga nih.Dulu senang sikit sebab balik umah tak payah nak pikir nak masak ape sebab sume dah ready.Sekarang nih pandai2 la.Nasib baik mak ade bekalkan 1 jenis lauk.Nak lebih lauk,aku masak lain.

So,macam tuh la rutin aku sefamili.Pegi keje tak nampak matahari,balik pun matahari dah terbenam.Tapi aku seronok,at least aku blh jadik lion jerit dekat bapak ngan anak tuh hahahahahhahaha.
Itu je la cerita aku sejak pindah rumah nih.Smooth lagi so far.Harap-harap lepas nih terer drive pulak.



Monday, November 12

Kid's e World @ IPC

Assalamualaikum.......


Ni baru nak upkan entry pasal kitorang pegi Kid's e World last 2 weeks.We had fun there.Biase la kan makbapak memang bangse yang overacting.Mau nye aku tak jakun,ye la dolu-dolu zaman aku kecik mane ade tempat-tempat macam nih.Yang aku tau dulu main jongkang jongkit dekat taman sampai jatuh,pastu naik buaian fefeling macam bagus giler rambut gerbang,nak tunjuk hebat lagi berdiri atas buaian tuh,pastu kang main nyorok-nyorok.Banyak la perkara pelik aku buat mase kecik dulu.Sekarang zaman dah berubah,tempat mainan budak-budak sangat kelasssss okeh.Bayor je la duit.Permainan nye sangat la syok,sampai makbapak pun tumpang sekaki.

Kid's e World ni dkt IPC,sebalah ToyrUs.Untuk baby yang sebaya Rania FOC,tp aku tak sure pulak RM50tuh utk kids yg above 1yo or 2yo.Tapi sekali-sekala bayar lebih untuk tengok anak happy ape salah nye kannnnnn

Kitorang dekat sini almost 2 hours,break kejap untuk solat Maghrib jer tp pastu terus sambung balik main sampai kul 8.30pm kot.Itu pun Rania nangis tak mo blah dari tempat tuh.Ohhhh btw,kalu nak g sane sume orang kene bawak sock yer.Makbapak pun kene pakai,anak pun kene pakai jugak.Purpose nyer untuk menjage kehygienan nye.

























Malas la pulak nak letak caption dekat gambar tuh.Bak kate orang pic story all kan.Yup,we having fun.This is what people call spend quality time with your family.

Wednesday, November 7

Idea idea idea

Letih angkat barang-barang tak habis lagi.fuhhhhhhh

Nak update blog pun tak da idea.

BerBW je,itu pun segan-segan nak tinggalkan jejak.

Wahai idea.........datang lah kamu ke otak ku

Meninggalkan blog dengan gambar budak di dalam kotak kasut



Monday, November 5

Rumah sewa

Finally kitorang masuk jugak rumah sewa.Walaupun bukan rumah sendiri tetap aku akan jaga rumah ni sebaik mungkin.

Pindah time hujan ni memang mencabar ok.Kitorang tak de la sampai sewa lori bagai sebab nye barang2 kitorang tak de la banyak sangat.Sumbat yg gedabak dalam kete ayah,yg kotak dalam kete kitorang.Barang2 lain tu cam biase la orang kedai tolong hantar kan.

First day tido umah ni aku tengok Kecik,Kecik tengok aku.Sumpah aku sedih giler tinggalkan rumah mak.Tapi kalu aku tak move out sampai bile aku tak ka belajar berdikari.Ni bile dah duduk sendiri aku ngan Kecik kene la pandai nak arrange hidup kitorang.Aku rase la kan masalah aku 1 jerrrrrrrrr aku tak confident nak drive.Cer kalu confident kompom masalah aku kurang sikit.Tak pe tak pe pasni makkkkk redah je hokeh.

Dah duduk sendiri nih kitorang ade lawwwww sendiri.Kecik basuh baju ngan sidai baju.Lipat baju aku lettew.

Esok aku start keje dah.AL pun dah tinggal sehari je.ESok kene kuar awal sebab nye nak anta Rania balik umah mak.

K lah banyak benda sebenarnye nak taip tapi letih pulak badan rasanye.Baru pindahkan barang dari 1 bilik ke 1 rumah.Tak dapat nak bayangkan kalu nanti umah sendiri dh siap pastu nak kene pindah balik.Huhuhuhuhuhuh
posted from Bloggeroid

Wednesday, October 24

Wordless Wednesday #7

Lame tak ber WW,asik extra cakap jer muhahahahahah

Nak tayang wajah kesayangan hamba

Rase2 bile nak marah jer,tengok muka anak terus senyum hilang marah


Abaikan rambut Rania yg macam kene gigit tikus tu yer

Monday, October 22

Facebook & blog

Jauh nye rase dengan dunia facebook sekarang nih.ye la sejak dah diblockkan facebook dekat office.tak pe lah,jadi bertamadun sikit dengan keje.ini idok,kalu ngadap facebook tuh,keje nyer asik sikkit-sikit nak tengok kengkawan update ape.hahahahahahaha.

Sekarang aktiviti balik macam dulu,layan novel.okeh,baru hampir nak khatam 1 novel.terus meleh-leleh air hidung sebab sedih.feeeeeellllllll kene ade.hahahahaah

Ok lah,bile update pakai ipad nih sangat la tak ummmmphhhh.tunggu la esok2 darling balik blh pinjam laptop Kecik sat.

O yeahhhh i found 1 blog.seriously jatuh hati dgn kisah blogger tu.strong women,how she fight for life........mase pregnant die koma.nangis baca.esok nak sambung bc lagi blog tuh.dari kejauhan,kenal dari alam maya jer......semoga die tabah utk menghadapi hari2 mendatang.

Wednesday, October 17

Cita-cita

Dulu mase aku sekolah tadika,asal cikgu tanya ape cita2 aku....selamber badak aku jawab......doktor.padahal waktu tuh abc pon aku tak tau sangat lagi.muahahahahahha.

Pastu dah masuk standard 1 cita2 aku bertukar jadik.....cikgu,nurse ngan polis.polis okeh!tak boleh blah.Nak jadik cikgu tu biase la......sebab tiap2 hari pg sekolah aku rasa macam bergaya sangat bile cikgu2 masuk ajar aku,bawak buku besar dorang ngan bulu ayam.Jadik nurse ngan polis tuh terpengaruh la sebab makbapak aku kan polis ngan nurse.

Bile dah standard 6 cita2 aku dah start merapu2 dah......nak jadik pramugari,lawyer ngan artis.pewwwwwwww.terus cikgu kelas suh tukar cita2 hakhakhakhakhak.masuk bilik guru kene bebel kejap.aku insaf!tak mo jadik artis.hakhakhakhak

Bile dah naik form 1 tukar lagi cita2 aku.....nak jadik akauntan.kekal cita2 tuh sampai aku form 5.lepas abis spm aku mintak cos accaountacy dekat uitm.konon dapat A accounts so dapat la blajo accountancy.tapi aku dapat business studies.mase tuh berbelah bagi hati......nak je meraung,tapi tak kite pegi aje.blaja2 aku rase ok ape amik bisnes nih.macam2 kite blaja.bile dah jadik akak senior diploma tuh,aku ade amik subject human resource.lecturer aku tuh Cik Sasai.kecik aje,tapi best blaja dgn die,tak ngantuk.terus aku jatuh cinta dgn HR.so ms nak further degree aku apply HR as first choice & alhamdulillah dapat.

Maka bermula lah kisah HR dengan diri aku. Aku ingat lagi ade sorg lecturer aku,Dr Sar cakap amik HR ni senang nanti mane2 tempat boleh keje.sume company kene ade HR Dept.

Gile banyak cita2 aku hahahahhaha. Bile aku pikir balik hamboi kemain hebat cita2 dulu.

Kenape eh aku tak jadi........

Doktor:sumpahhhhhhhhhhhh aku bukan otak sains
Cikgu:kang aku tersalah ajar anak2 org camne.oooooo kenot kenot
Nurse:tak mooooooooo
Polis:lagi memang tak mooooooooo.tak best hakhakhakhak
Akauntan:aku baru sedar yg aku belajar gila2 akaun ngan maths ms sekolah sebab aku takut cikgu marah.itu je
Pramugari:diri sendiri adalah tidak cantik hakhakhakhak
Lawyer:main tulis jer kot sebenarnyer hahahahahah
Artis:gile glamer muahahahahahhahaha

Kalu sekarang nih ade lagi orang tanye aku nak jadik ape......aku nak jadik fulltime housewife yang ade duit kepuk2 dalam bank,pegi anta anak pg sekolah,amik anak balik sekolah,masak untuk anak ngan laki.konon2 nyer aku boleh concentrate dgn famili la.

Tapi apakan daya........hukhukhukhukhukhuk

Pegi la bekerja dengan aman damai selagi khidmat diperlukan.

I love my job.

K,bye.



Sunday, October 14

Sedih

Semalam sampai ke hari nih mood tak berape nak ok.tapi cuba2 buat ok.entah kenape asal kami ber3 nak bersama2,mesti ade orang lain kacau.kesian nye aku ngan Rania.yup hubby pun kesian gak.feel like i lost my privacy time with my own small family.sedih sangat.

Tapi dalam sedih2 dapat jugak beli brg2 umah sikit.eh dah ko ni betul ke tak betul nazirah!

K lah esok sambung.

Tata

Friday, October 12

Hari Ke-3

Hari pertama......ok

Hari kedua.......ok

Hari ketiga.......hangkut ipad ke opis

Lalalalalalalalal

Lambai2 sikit sambil baling flying kiss dkt org yg selalu sekodeng ai.

Auchhhhhh

Wednesday, October 10

Coklat

Jenuh mengoogle coklat ni ade jual mane selain dari Langkawi.Dapat gak dkt KLCC.kasik rembat 3 ketul nih jer sebab 3 ketul nih dah rm16.90.sib mase ngandung dulu tak de nak ngidam makan coklat nih.selamat duwetttttt


Selamat menjamu selera.makan cekelat je la yer sbb tenet dkt opis dah tak blh masuk sume dah.kerja kerja kerja.

Tata

Monday, October 8

This is the time

This is very hard decision we made.


Soon soon soon

At first bile Kecik ajak,aku tak nak. At one time, bile aku ajak Kecik, die pulak tak nak.

Tapi baru2 nih aku terpikir yang betapa tak mencabar nyer hidup aku sejak 29tahun yg lepas nih.Maksud aku cara aku manage diri aku.Ye la dari dulu lagi aku nih type yg duk umah,kot nak berjalan dengan kengkawan pun aku akan kuar dengan kawan2 yang aku betul2 closed,bile kawen pun aku ngan Kecik decide nak stay dulu dengan parents aku.Memule ingat nak stay terus dgn parents aku tapi bile aku pikir balik sampai nak pecah kepale nih,aku slow talk dgn Kecik.so Kecik pun on jer sebab nyer Kecik pun kadang2 serba salah sebab nyer bile die nak tgk tv,ayah aku duk bilik bace buku.Ayah aku suke tgk sports,Kecik plak rajin bebenor melayan cite omputih yg hias2 rumah tuh.

So after did loonggggggggggg survey,budget calculation and so on kitorang decide nak rent a small house for our little family.For da time being umah yg kitorang beli tuh siap,kitorang rent dekat area2 umah yg kitorang beli tu jugak.Ye la nanti idok ler terkezut sangat dengan environment baru.Rania still lagi hantar dekat mak.Uishhhhh tak sanggup nak anta Rania dekat nursery ke hape sebab nyer aishhhhh tak mo la.Takut bace macam2 kes sekarang nih.Parents aku pun dah cakap awal2 yg biar la dorang jage Rania.

Kitorang decide nak rent dekat apartment area tasik biru tuh.New apartment,dari jauh dah boleh nampak sebab tinggi.boleh fefeeling duk kat dalam KLCC uolllsssss hakhakhakhak.Monthly rental pun ok means within our own budget la,pastu environment pun ok.yang pentingggggggggggggg betul2 ngadap umah yg kitorang beli tuh.sooooooooooooooo siap2 sedia la Maria kalu tiap2 minggu aku memekak tepon kalu tak ape2 progress.hakhakhakhakhak.

Owner kitorang tuh polis.heheheheheh ai biasela uolllssss hidup tak penah lari dari polis.3rd party yg kitorang liase tuh gtau yang owner akan pasangkan gril,developer bagi free alarm & kitchen cabinet.Owner nak bagi peti ais,washing machine ngan katil.Tapi rase nyer aku tak nak la sume tuh.Aku nak pakai sendiri punyer.Katil angkut saje yang kat bilik sekarang nih,peti ais MIL nak bagi,washing machine mak nak bagi.Almari baju pun amik jer yang ade sekarang nih.save budget.cume cot Rania kene beli lain sebab nyer cot yg sekarang nih memang nak tinggalkan kat umah mak.senang nanti bile siang2 sumbat jer cik mek tuh dalam cot.

So sekarang tengah belek2 asb sebab nyer kalu boleh duit tabung haji tak nak sentuh.kang kalu kuar duit tabung haji bile nyer plak nak dapat naik haji.oooooo kenot be like dat.kite pakai dulu ape yg ade.periuk belange tu sume kite kasik pinjam dari umah mak.ala......kalu susah2 pun,makan jer dulu kat umah mak.bile dah sendat perut kedek2 la kite balik umah tasik biru.hehehehehehhe.

Ni perjanjian kitorang pagi tadi:

Kecik-duit kereta,susu Rania,pampers Rania ngan ape2 aje yg berkaitan dengan Rania,barang2 dapur

Aku-duit umah sewa ngan umah beli+api air.tapi ade lawwwww yer dekat umah yg kitorang sewa nih nanti,tengok tv ade lah sampai kul 12 midnite jer.kang melambong bil api sengkek terus hakak.

Dapat duit gaji nih nak pg beli meja makan dekat ikea yg boleh extand sampai 6 org tuh. Nak kene buat list ape yg perlu utk umah sewa kitorang nih. Kecik cakap kite beli sikit2 dulu nanti bile masuk umah sendiri nanti tak payah nak beria2 nak beli itu ini sampai sengkek.

So,Laguna Biru community..........kami datang untuk memeriahkan suasane sane.

Doakan kami untuk memulakan hidup sendiri.1 year plus2 duduk dengan family aku......so this is the time-mulakan hidup dengan family sendiri.

No handbag,no shopping until entering our own house.urghhhhh pitam sudah.








Wednesday, October 3

Menjahit

Sekarang ni ade kegilaan baru.hoh gile la sangat. Gile menjahit bunga yg kecik2 tuh.konon nye bunga 3D

Hakak biase la kan.....orang dah berkurun tau buat,aku baru semalam teringin nak belaja buat. Senget benget jadik nyer

Tapi tak pe practice make perfect

 Tadi lunch time pegi beli kain colour hitam,konon nak jahit bebanyak nak letak dekat baju kurung yg dalam proses pembuatan tuh.

Tapi rase nyer semalam punye lagi elok dari harini.hakhakhakhak



Monday, October 1

Short trip to JB

Assalamualaikum...........Isnin dah kan.rase macam kejap jer cuti.hahahahahhaha dasar pemalas khennnnn.

Weekend baru ni kitorang (terdiri daripada the bapak,the mummy lion & the anak calot) pegi JB.plan pun main2 jer,Kecik cakap nak pegi JB pun rase nyer few days before kitorang pegi.Tak de pun booking2 hotel,main redah jer.sampai JB baru cari hotel nak tido.sib baik sekarang bukan peak time so senang je cari hotel.

Kalu ke JB kene pegi JPO even duit dalam akaun harimau tu idok banyak,tinggal ngam ngam nak bayor hutang jer.hakhakhakhak.

Sampai JPO dalam kul 2.30,kuar dari JPO dalam kul 7.pusing2 amik gambar,duk melepak urut kaki sendiri,salinkan baju Rania,tukar diaper Rania.bukan membeli belah yer adik2.

Moh le kite layan gambar anak beranak yang runsing ni


Nak beli burberry tak mampu,jadik marilah kite bergambar saje di depan kedai

 Lagi sekali yer,bergambar dengan harapan selepas 20 tahun bekerja mampu la nak pakai burberry.utk sementara makan jer la buah stoberi

 Let me go plis mummy!

Dekat KL kalu nak tangkap gambar dpn kedai kompon kene maki free dengan Kecik.ini pun tebal je muke Kecik hambek gambar ai yg ayu nih muahahahahahah.pedulik ar kate pelancong.pelancong la sangat khennnnnnnnnn

Mummy cakap bye JPO sebab daddy kate udoh2 le tewwww



Finally dapat seketul purse,selai baju Rania & selai suar Kecik.

Balik la kite yer.

Masuk kete bukak maybank2u tengok duit dah tak dak.muahahahahhahahaha.maka nye gosok2 lengan laki,kasik cakap lembut2....."dd u tanggung i sampai hujung bulan yer".kahkahkahkah.okeh tak lawak.

As for me,JPO ni best.luckily us sebab Coach ade additional 10% discount.so purse aku tuh dapat beli sebab 40% less plus additional 10%.kalu idok,pegang,letak pastu chiowww.baju Rania pun less jugak,suar Kecik pun less jugak.nak lagi less mari la ke sane December nih.

"Mari la kite menabung kembali"