JOM KLIK

Wednesday, August 29

Aidilfitri 2012 part 1

Hukhukhukhuk baru nak hapdate pasal entry hari raya.orang dah sibuk cite pasal umah terbuka,hakak baru nak start enjin cite pasal raya.raya pertama pulak tuh.hihihihihihi.kite start pelan pelan la eh.......kang lelaju kang,haku jugak yang lost.almaklumlah dah beranak sorang nih mudah bebenor lost nyer......

Kitorang bertolak balik ke Teluk Intan ari Jumaat malam.berbuka dulu dekat Chilis, OU.Kecik belanja sebab bufday ehem.....tuan nyer blog.dalam kul 10 lebih kot lepas dah letih meround dekat OU tuh terus kitorang gerak balik TI.jalan clear sangat,alhamdulillah.aku takut jugak kalu jalan jammed sebab Kecik die allegic dengan jalan jammed.kang nnt kang habis stereng kete die hentak2.ahaks.

Sempat la puase sehari dekat TI.berbuka makan ramai2 ngan ade cake utk aku.hepi hepi hepi. Malam raya aku tak dengar pun takbir raya,yang aku dengar bunyik mercun.maybe orang2 sini lain kot.cer kalu kat kampung aku tuh......kemain sibuk la nenek aku suh siap itu ini sebab orang kampung nak datang bertakbir.meriah uolllssss.ewahhhhh kampung engko jer yang best yer nazirah!!!!!!hikhikhikhik.

Malam Raya tiada takbir kedengaran,aku duk sibuk iron baju,Rania tido awal, Kecik dok borak dengan sedare mara die..........itu la cite malam raya.

Pagi Raya pepagi lagi Rania dah bangun.dalam kul 630 kot dah bangun.Almaklumlah die pun nak beraya.Rania bangun jer aku terus main2 jap dengan die,pastu borak2 jap.....kejut Kecik bangun g solat raya.kalu dah nama pun kejut Kecik pepagi kan.....memang la same dengan pagi2 dihari2 lain............sikit punye payah.aku hangen jer.

Tahun ni tema baju kitorang cacamarba.Kecik kemain nak pakai jubah,die dok pakse aku pakai jubah jugak tapi aku tak mo.ai nak pakai baju kurung moden hokeh!Rania pakai baju kurung MIL belikan.aku ngan baju kurung moden aku.so kalu tengok dalam gambar,macam2 kaler ade.

~Ayie's family~

 Daddy & Rania yang busuk tak mandi lagi

Mummy & Rania yang wangi

Kitorang beraye dekat TI sampai petang raya jer.Kecik dah janji mase memula kawen last year,yang tiap2 raya mesti kitorang akan dapat raya pertama dengan family both side.so,petang tu jugak kitorang bertolak balik ke Raub.

Ni gambar kitoang kat Raub pulak........


 Ni dah raya ke 3 kot.....gambar raya ke 2 tak de sebab siang tuh kitorang tak g memane sebab kawan aku nak datang beraya,so malam baru g beraye umah mak de n mak long aku.mulut nak sedap makan jer........sampai lupe nak amik pic.

Gambar effect gegar........tengok tuh Rania nak lepas diri jer.tak paham aku

bile tengok gambar nih terus aku rase biar la Rania jadi baby macam nih jer.....boleh aku gomol tiap hari




Ade cite sedih mase 2nd raya tuh,ni cousin aku Cidah yang cite.dis year kan aku beraye dulu dgn in laws aku kan.....abang aku pun same.so mak ayah aku berdua jer beraye dekat umah wan aku.mase amik gambar reramai Cidah tengok ayah aku diam jer tengok dorang bergambar sume,pastu Cidah ajak ayah aku join dorang.aku sedih giler mase Cidah cite nih.mak aku kan stok brutal nyer,laki dok sedih anak dua2 nun jauh kat umah mentua,mak aku sibuk kat dapur.bile aku cakap ngan mak,mak balas balik............aish pilihan hati memasing kan???????hakhakhak terus aku tak sedih dah.tak sedih pun mak aku wey.ke mak aku simpan dalam hati jer sedih tuh.ni la cara bile aku nih 2 beradik jer,Kecik pun 2 beradik jer.so kene la same2 mengalah.dis year turn raya sakan kat kampung aku,next year raya sakan kat TI pulak.

Aku baru perasan yang raya kali nih aku tak de pun bergambar dengan famili aku sendiri.hoiiiiiii sedih dah nih.

tak pe tak pe......malam esok kite pakai cecantik pastu kite snap gambor.......tp abang aku pulak tak dak.tak pe lah,nanti aku superimpose jer la gambar along n da gang.

ade lagi gambar.....tapi nanti2 lah kite share yer.

Tata


6 comments:

angahMia said...

selamat hari raya azie n famili :)

♥ Wina ♥ said...

oklah tu sedondon gak dengan Rania..pink pink ;-)

sedih pulak wina baca..xpe nanti pakai baju cantek² amik gambar banyak² pas tu letak kat sini ek hehehee

Nazirah Azeman said...

Tq angah

Nazirah Azeman said...

Huhuhuhh tu la psl.sedih wooo xde gmbr dgn famili kite

anie said...

xpe next raya nnt boleh sedodon ;)

sian kan kat parents kita bila turn kita raya kat umah mertua...
nak buat camne turn is turn kan..

Nazirah Azeman said...

tu la next year igt nak bt baju same kaler