JOM KLIK

Tuesday, September 18

Dah sampai tapi...............

Assalamualaikum...........

Selamat kembali bekerja.Tamat sudah long weekend yang waaaaaaaaa lotih mak incik.

Lemau lagi nih.Perut pulak masuk angin dari pagi tadi.So kang sikit2 pegi toilet,huhuhuhuhuhuhu tak best betul.

Jumaat even cuti tp petang nyer sampai malam tersangkut dekat Klang.Sabtu duk umah sebab Kecik pg wedding bff dier.pelik hakak,nape die tak mo bawak hakak.dolu2 mase kitorang kawen,aweks2 kengkawan die ikot.amek kooooo mak incik sentap sampai malam.hakhakhakhakahakahak.Ahad adalah hari yang penat giler.dari Cheras-Putrajaya-Banting-Morib-Bagan Lalang-Sg Buloh-Cheras.esok anak beranak bangun dekat kul 10am.Semalam in laws ajak pg Zoo.Letih memang letih tapi gagahkan jugak pegi.Kecik tinggal umah.Pakcik tuh tengah gedik dengan sumting.so kite abaikan die.pandai2 la bawak diri yo.

Kitorang sampai Zoo dalam kul 3.15 kot.Elok jer tekan tiket parking guruh kuat giler.tanjat gegirl hokeh.Kuar jer dari kete,hujan pun turun.tapi gagahkan diri jugak pegi dekat depan kaunter tiket nak masuk Zoo tuh.Tapi staff Zoo nih memang jujur la sebab dorang sendiri yg inform MIL kalu masuk jugak no worth it.ye la sebab binatang2 sume dah tido.hujan kan.

Nak sedapkan hati,okeh la tunggu jap dalam 10 minit depan Zoo tu,dengan harapan tetibe hujan benti pastu matahari terbit balik.tapi tapi tapi......tak ade.So, balik la kite.Rania dah ngek ngek ngek nangis tak mo masuk kete.memberontak kot.sebijik mak ko dik.fuhhhhhhhh.

Tapi dah penat meredah jalanraya,kalu pegi setakat lalu jer tak amik gambo kan rugi pulak kan kan.nah kite amik sekeping gambar untuk tatapan Rania 29 tahun akan datang.Kasut tak mo pakai,dalam kete kejap2 nak duk depan,kejap nak ke belakang,pastu kang tetibe nanges.ni pun sebijik tebiat mak ko jugak dik.

Rania and mummy di depan pintu Zoo Negara

Kite cuba lagi datang sini lagi k,kite datang pagi2 sebelum pintu Zoo bukak.

6 comments:

ieedaz @ mama_isha said...

aloloo cian nyer..lenkali plan pegi awal2 sket yer..

Nazirah Azeman said...

tu la pasal rasa ralat jugak tak dapat bwk rania masuk dlm zoo tuh.huhuhuhuhu

LiYa HaNiF :: said...

sian rania... hehe tangkap gambo dh x nak senyum dah rania nie.. hahaha mama dia maintain senyum lebo je... ^_^

Nazirah Azeman said...

heheheheh mak rania memang cenggitu....hover sokmo

Anonymous said...

I really appreciate your post and you explain each and every point very well.Thanks for sharing this information.And I'll love to read your next post too.

Anonymous said...

Excellent information however I’d like to let you know that I think there is problem with your RSS feeds as they seem to not be working for me. May be just me but I thought overall I would cite it.