JOM KLIK

Monday, October 8

This is the time

This is very hard decision we made.


Soon soon soon

At first bile Kecik ajak,aku tak nak. At one time, bile aku ajak Kecik, die pulak tak nak.

Tapi baru2 nih aku terpikir yang betapa tak mencabar nyer hidup aku sejak 29tahun yg lepas nih.Maksud aku cara aku manage diri aku.Ye la dari dulu lagi aku nih type yg duk umah,kot nak berjalan dengan kengkawan pun aku akan kuar dengan kawan2 yang aku betul2 closed,bile kawen pun aku ngan Kecik decide nak stay dulu dengan parents aku.Memule ingat nak stay terus dgn parents aku tapi bile aku pikir balik sampai nak pecah kepale nih,aku slow talk dgn Kecik.so Kecik pun on jer sebab nyer Kecik pun kadang2 serba salah sebab nyer bile die nak tgk tv,ayah aku duk bilik bace buku.Ayah aku suke tgk sports,Kecik plak rajin bebenor melayan cite omputih yg hias2 rumah tuh.

So after did loonggggggggggg survey,budget calculation and so on kitorang decide nak rent a small house for our little family.For da time being umah yg kitorang beli tuh siap,kitorang rent dekat area2 umah yg kitorang beli tu jugak.Ye la nanti idok ler terkezut sangat dengan environment baru.Rania still lagi hantar dekat mak.Uishhhhh tak sanggup nak anta Rania dekat nursery ke hape sebab nyer aishhhhh tak mo la.Takut bace macam2 kes sekarang nih.Parents aku pun dah cakap awal2 yg biar la dorang jage Rania.

Kitorang decide nak rent dekat apartment area tasik biru tuh.New apartment,dari jauh dah boleh nampak sebab tinggi.boleh fefeeling duk kat dalam KLCC uolllsssss hakhakhakhak.Monthly rental pun ok means within our own budget la,pastu environment pun ok.yang pentingggggggggggggg betul2 ngadap umah yg kitorang beli tuh.sooooooooooooooo siap2 sedia la Maria kalu tiap2 minggu aku memekak tepon kalu tak ape2 progress.hakhakhakhakhak.

Owner kitorang tuh polis.heheheheheh ai biasela uolllssss hidup tak penah lari dari polis.3rd party yg kitorang liase tuh gtau yang owner akan pasangkan gril,developer bagi free alarm & kitchen cabinet.Owner nak bagi peti ais,washing machine ngan katil.Tapi rase nyer aku tak nak la sume tuh.Aku nak pakai sendiri punyer.Katil angkut saje yang kat bilik sekarang nih,peti ais MIL nak bagi,washing machine mak nak bagi.Almari baju pun amik jer yang ade sekarang nih.save budget.cume cot Rania kene beli lain sebab nyer cot yg sekarang nih memang nak tinggalkan kat umah mak.senang nanti bile siang2 sumbat jer cik mek tuh dalam cot.

So sekarang tengah belek2 asb sebab nyer kalu boleh duit tabung haji tak nak sentuh.kang kalu kuar duit tabung haji bile nyer plak nak dapat naik haji.oooooo kenot be like dat.kite pakai dulu ape yg ade.periuk belange tu sume kite kasik pinjam dari umah mak.ala......kalu susah2 pun,makan jer dulu kat umah mak.bile dah sendat perut kedek2 la kite balik umah tasik biru.hehehehehehhe.

Ni perjanjian kitorang pagi tadi:

Kecik-duit kereta,susu Rania,pampers Rania ngan ape2 aje yg berkaitan dengan Rania,barang2 dapur

Aku-duit umah sewa ngan umah beli+api air.tapi ade lawwwww yer dekat umah yg kitorang sewa nih nanti,tengok tv ade lah sampai kul 12 midnite jer.kang melambong bil api sengkek terus hakak.

Dapat duit gaji nih nak pg beli meja makan dekat ikea yg boleh extand sampai 6 org tuh. Nak kene buat list ape yg perlu utk umah sewa kitorang nih. Kecik cakap kite beli sikit2 dulu nanti bile masuk umah sendiri nanti tak payah nak beria2 nak beli itu ini sampai sengkek.

So,Laguna Biru community..........kami datang untuk memeriahkan suasane sane.

Doakan kami untuk memulakan hidup sendiri.1 year plus2 duduk dengan family aku......so this is the time-mulakan hidup dengan family sendiri.

No handbag,no shopping until entering our own house.urghhhhh pitam sudah.








6 comments:

nalsweet said...

hehe..takpe..duk sendiri bebas sket..

n the most necessary thing to worry about is the place for u to put ur Rania. senang sangatla dapat mak duk dekat-dekat..hehe

good luck! up la sket gambar rumah sewa baru tu..n jugee rumah baru beli tu ;)

baby lydia said...

salam sayang n salam kenal,dya follower sini iyer..
dya minat dgn tdung bwal polkadot tue..de lagi tak??email dya iyer..

♥ Wina ♥ said...

privacy itu penting? tak bermakna kite pentingkan diri..

all the best untuk rumah & suasana baru :-)

Cik Puan Peah said...

waaaaa...duduk sendiri sgt la best....xpe...memule je sengkek...lame2 ok..nana pn mule2 start potong gaji bayo umah teramatla perit nye...tapi after 2 months dh leh adapt...xde rase pn...automatically leh adjust budget tu::))

Anonymous said...

you will have an amazing weblog here! would you prefer to make some invite posts on my weblog?

Anonymous said...

Love what you are doing with the blog man!