JOM KLIK

Wednesday, December 12

Update terkini

Salam,

Lama nye tak singgah sini.Malas la pulok nak pikior nak tulis ape.Aishhhhh datang sesajer hantu M ni kan.Shoh shoh shoh main jauh-jauh.Tak banyak hal nak cite.Cume biase-biase je life sekarang nih.Lagi berape hari jer nak cakap babai dekat 2011.Banyak hal jadi dalam tahun nih.Yang best,yang tak best.Macam-macam la.Bile dah hujung nih tetibe ade pulak hal tak best jadik.Tapi tak pe la.....alhamdulillah.

Eh lupe pulok,aku pregnant sekarang nih. Betul-betul sebulan lepas kitorang pindah rumah,aku pregnant.Alhamdulillah.

Sekarang aku pregnant dah almost 8 weeks.Alhamdulillah.Rezeki aku lebih kat sini.Aku ada anak,suami,famili yg supportive.Setakat arini semuanya ok.Boleh handle lagi.Maybe pengalaman sebelum ni buat aku lebih positive utk pregnancy kali nih.Kalu kenangkan pregnancy yg lepas aku rasa macam nak nangis je ingat balik.Negative sungguh waktu tuh.Dengan dealings dengan orang yang tak memahami,dengan sickness yang teruk.Berat dugaan waktu tuh.Tapi bile Rania dah keluar aku rase aku kuat sangat sebenarnye.Nak melayan sickness tuh sebenarnye bukan senang.Bayangkan la bile tiap-tiap pagi asal bangun je muntah,kaki kejang,makan ape saje keluar balik.Itu semua pengalaman,Pregnancy kali nih so far aku boleh handle lagi.Check up pun aku bantai buat kat klinik area office nih je.Hahahahahaha.Dah second baby nih,dah cerdik la sikit.

Aku perasan yang pregnant kali nih aku pandai sikit.Ewah.Bunyik macam bagus je.Aku kurang sikit kuantiti makan tapi kerap.Tapi kuat makan asam boi.Pepagi tuh selamber je telan ice lemon tea.Asal Kecik tanye aku minum ais ke tak,aku jawab idooookkkk.Hakhakhakhakhak.Tapi aku tak boleh lagi telan susu.Maybe aku nak start minum susu bile dah enter 2nd trimester.

Even baru nak masuk 8weeks,aku nyer perut dah nampak dah.Suar keje aku sumbat balik masuk dalam kotak.Lepas setahun baru kite jumpe yer selaur hitam ku yang rupawan.Ade satu peel aku sekarang nih yang tak boleh blah.Aku suke sangat tengok bola.Tapi tak de la jerit-jerit,just macam aaaaaaaaaaaaaa ala tak gol la pulok.Pastu pastu pastu aku suke sangat tengok muke mamat nih.Tak de la hensem sangat macam player lain tapi aku suuuukkkkeeeeeeeeee giler tengok die.Suke bebenor gugel gambar die.Cume aku tak print jer lagi letak kat opis ke rumah ke.



































Suke sangat............Kecik tau,Kecik pelik.Aku pun pelik........




































Ehem ehem

Safiq Rahim

Kapten Harimau Malaya

Tall,dark & hensem auchhhhhh



Meh kat akak meh

Cute sangat kamu nih.

Hoh.

Ok bye,sebelum ade orang muntah ijo baca entry aku nih.

p/s:Aku dah cakap ngan Kecik yang kalu M'sia masuk final AFF nih,nak tak nak kene bawak jugak aku g tengok live dekat stadium.Fedulikkkkkkkkkkkk

7 comments:

Anonymous said...

safiq rahimmmmm aumm aumm aumm

♥ Elin ♥ said...

tahniah lah rezeki dr Allah.
seronok dengar. :)

tp kan bagus minum susu dr sekarang :) jgntunggu 2nd trimester sebb sekarang lah janin memerlukan pemakanan yg bagus dan berkhasiat untuk perkembangan yg sihat.

Mamavouge said...

beb congratz...xsangka...skung ni memang musim ek.....take care tau.....rania dah nak jadi kakak....

anie said...

congrats dear...
xde alah sumer ok tu nak dapat baby boy plk la tu..;)

mummy alisha said...

tahniah... rasa nak ngandung lagi

ros_reeza said...

Alhamdulillah..tahniah ye. Jaga kesihatan :-)

angahMia said...

wah alhamdulillah tahniah azie...agak nye rania nk dpt adik boboi kot...:)
jaga kesihatan..