JOM KLIK

Monday, February 4

16 weeks

Salam,

Sumpah blur giler tak tau nak tulis ape dekat blog nih.Memule buat blog nih nak tulis daily aktiviti.Memule excited,pastu lemau lemau & makin lemau.Hakhakhakhak.Dasar pemalas.

Kite update pasal beranak la.Seriously aku lost sangat pasal pregnancy kali nih.Kalu ikutkan Dr yg memule aku jumpe katanye due date aku 21.7.2013 ni tp bile aku jumpe Dr lagi sorang katanye 30.7.2013.Sah2 aku salah bagi date last period.Almaklumlah diriku ini sungguh pelupa.Mintak ampunnnn anak.Kite taram sajalah kan,harap2 baby keluar ms 36weeks ke.Sekarang ni aku dah 16 weeks kot.Hoh boleh pulak main kot2 eh.Dulu mase 1st pregnancy aku siap tulis dekat excel arini dah bape ari,bape minggu.Siap slash2 bagai.Masuk yg second nih buat selamber badak je eh.Dulu mase 1st pregnancy tuh aku takut gile,dok terbayang labor room,dok terbayang darah percik.Aish memacam.Dengan melayan mabuknye lagi.Tapi bile pregnancy kali nih aku bersyukur sangat yang aku tak mabuk2 macam dulu.Just aku kene amik tau pasal pemakan aku,tekak kenot accept mamak food.Memang tak boleh langsung,asal telan jer tunggu la sejam lagi berwek wek la dekat jamban tuh.

Lagi satu dulu rajin sangat minum susu.....laaaa ni bile teringat je aku minum.Minum air sejuk macam hape je sekarang ni.Kecik jeling jer.Agagaggagaggaa.Berat badan pulak kekadang naik,kekadang turun.Baru aku timbang 57.5kg.Hoh maunye dekat nak beranak nih dekat 70kg aku nih.Dahla badan nih bangsa susah nak melepaskan lemak tak tepu.

Ops lagi kan aku sedikit malas.Kain kat umah tuh ade penuh katil tak berlipat.Siap pesan dekat Kecik  kalu nak amik baju ke,adik-adik ke pegi cari dekat atas katil.Tak kose lagi nak lipat lagi.Bile aku lipat nanti kang datang lagi kain lain.So,tunggu dulu hantu rajin datang.Muahahahahha.Tapi so far,masih lagi rajin sumbat perut Kecik dengan makanan.Ade jugak la makan dekat luar,tapi Kecik die tak da hal pasal makan nih,goreng telor letak kicap pastu ade ikan bilis goreng garing pun die belasah jer.Kekadang tuh aku dok amik lauk je dari rumah mak.Balik masak nasi jer.Senang keje kan.

Heh ade lagi,kali nih aku cepattttttttttttttt gile ngantuk.Asal kul 10 tuh mata macam ape jer nak terpejam.Selalu time macam ni Rania tak tido lagi,maka nya daddy la melayan yer.Heheheheheh.Aku cuit2 sikit jer.Kekadang tuh Kecik cakap Rania datang dekat aku,baring2 dekat aku.Tapi ye la kan bebudak kan,ape yang die tau,baring kejap jer pastu tendang perut mummy.Grrrrrrr bertabah je lah.

Itu je la kot cite pregnancy aku utk 16weeks nih.Aku harap sangat yang aku boleh normal delivery.Aritu tanya Dr,katanye insyaALLAH boleh.Aku memang nak normal delivery sebab kalu boleh kali nih aku tak nak bergantung sangat pada mak aku.Dulu 1st time beranak boleh la mandi pun mak yang mandi kan,Kecik yang lap kan badan.Ni anak dah nak masuk 2,pastu umur dah 30 nak harapkan family member,memang malampau kau cik nazzzzzzzzzzzz.

Sekian la dari saya.Panjang bebel petang nih.Nampak sangat mengulor time keje.Hahahahahahaha


4 comments:

♥ Wina ♥ said...

kebanyakan simptom sama masa wina mengandung Syakil dulu..plg x tahan mengantuk & wina adalah sangat² malas ehehehe

selamat melayari 9 bulan nan indah ye azie :)

nea lopah said...

salam.... masa mengandung mmg rasa seksa sbb ada alahan, emosi tak stabil dll. Tapi bila dah bersalin semua tu jd kenangan indah. salam perkenalan....folow sini jugak, jemput singgah blog sy juga.tq

Anonymous said...

Ank ko yg rania tu dah setahun bape bln skrg ek? Kesan parut czer aritu ade lg x?

Nazirah Azeman said...

anon:rania dah 1thn2bln.